НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ДА СУДИМ ДЕРБИ ЈЕР САМ ЗВЕЗДАШ: Џајић и Цветковић кажу може, Зечевић и Бјековић - Не може!

Novosti online

08. 11. 2020. у 13:34

НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ДА СУДИМ ДЕРБИ ЈЕР САМ ЗВЕЗДАШ: Џајић и Цветковић кажу може, Зечевић и Бјековић - Не може!

ФОТО: Принтскрин/Јутјуб

ДЕЈАН Недић, најпознатији судијски експерт у Србији, објаснио да због љубави према Црвеној звезди није могао да суди дерби

Иако је био међународни судија, Недић никада није судио вечити дерби између Црвене звезде и Партизана! Разлог - велики је навијач најтрофејнијег српског клуба!

"Никада нисам крио да навијам за Звезду. Немогуће је да судија не навија ни за кога, али то на терену не сме да се види. Најпре будеш дете и навијач неког клуба, па тек онда постанеш судија. Ја сам са мојом и нашом Звездом прошао све. Од 1979. године и оног финала Купа УЕФА против Борусије из Менхенгладбаха, када смо оштећени од стране судија, па све до Барија где сам био",  казао је за Телеграф Негић.

"Када сам постао судија, наравно да нисам навијао за Звезду на утакмицама. Ми међу нама судијама знамо ко за кога навија. Али то не сме да се види на терену. И зато што сам био велики звездаш, никада нисам могао да добијем да судим дерби. А ја никада не бих оштетио Партизан. Међутим, то ми је био баласт. На крају сам завршио са финалом Купа, иако сам један од ретких судија који није судио дерби".

Откио је Недић и како му је дерби стално измицао.

"У то време, с једне стране су били поштовани Џајић и Цветковић, а са друге поштовани Зечевић и Бјековић. Ред је увек био да се обавести ко ће судити, а Џајић и Цветковић су увек рекли "може" када чују "Дејан Недић." Међутим, Бјековић и Зечевић су увек говорили да не може. А да би судио дерби, морају да се сложе сви. Ипак, данас кад се видим са Зеком и Неном они ми кажу "Е професоре, погрешили смо." Да погрешили су, јер ја никада не бих оштетио Партизан. Увек сам га поштовао, и данас га поштујем. Пазите, када сам био директор лиге млађих категорија осам година, Партизан је чак седам пута био првак. Тако да моји пријатељи Гробари кажу да сам ја "најбољи Циган на свету."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)