БИВШИ ТРЕНЕР РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА: Новак је сам себи највећи непријатељ!

Novosti online

04. 11. 2020. у 18:12

БИВШИ ТРЕНЕР РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА: Новак је сам себи највећи непријатељ!

ФОТО: ЕПА

НОВАК Ђоковић имао је прилично турбулентну 2020. годину, свашта му се издешавало, а то је било и тема коментара чувеног тениског стручњака Пола Алакона.

Бивши тренер Пита Сампраса и Роџера Федерера је дао интервју за "Теннис цханнел" у ком је изнео мишљење да су сва та дешавања утицала на Ђоковића.

“Чини се да свако од нас себи може да буде најгори непријатељ. Да будем искрен, мислим да јесте”, рекао је Пол Анакон.

Најпре се осврнуо на "Адрија тур".

“Он је следио све протоколе који су важили за ањегову земљу. Много сам читао о томе шта се тамо стварно дешавало. Има много тога различитог од оног што смо чули. Следио је упутства Владе Србије, то је све било са добром намером, али су савети били лоши”.

Потом и на дисквалификацију са УС опена.

“То што је било у Њујорку је несрећа. Нажалост као играчи смо одговорни за оно што се догоди на терену, добро или лоше. Све зависи од вас, наравно да није имао намеру, али догодило се и то је у потпуности његова грешка”.

Уследила је и критика због Новаковог оснивања нове тениске организације.

“Покушаћу то да гледам из два угла. Претвараћу се да сам његов тренер, тада бих му рекао, клони се тога, то је последње што желиш да радиш’. То бих му саветовао јер има много тога о чему треба да води рачуна у смислу резултата и рекорда које жели да постигне”, рекао је Анакон и закључио:

“Други угао у свему је из призме бившег играча, члана Савета играча. Био сам у управи шест година. Знам сву сложеност тога, окружење је веома тешко. Покренути иницијативу о томе у овој ситуацији је грешка. И начин на који је све урађено. Изашли су са свим тим без јасних назнака како ће све функционисати. У стилу, бацили су предлог пред нас и сви су се питали, шта сад да радимо? Једноставно, није у томе било довољно информација".

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)