ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛИ ДОСТИЖНА: Бивши фудбалер Ливерпула добио одштету и јавно извињење због лажних оптужби

Novosti online

04. 11. 2020. у 18:05

ФУДБАЛЕР Кристал паласа и повремени репрезентативац Француске Мамаду Сако, добио је спор против Светске анти-допинг агенције, која га је 2016. године суспендовала на месец дана због коришћења стимуланса хигенамина, који уопште није на списку забрањених супстанци УЕФА!

ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛИ ДОСТИЖНА: Бивши фудбалер Ливерпула добио одштету и јавно извињење због лажних оптужби

Фото: EPA-EFE/Cath Ivill / POOL

На страну бившег фудбалера Ливерпула стала је тада УЕФА, али ништа није вредело - Сако је због суспензије морао да пропусти финале Лиге Европа против Севиље, а био је и сигуран путник са селекцијом Француске на ЕУРО...

- Срећан сам због себе, моје фамилије и пријатеља, због свих који су били уз мене у овом тешком периоду. Увек сам веровао у моје адвокате - прокоментарисао је Сако одлуку.

С друге стране, ВАДА се у саопштењу извинила француском интернационалцу.

- Жалимо због клевентичких оптужби и извињавамо се. Прихватамо да нисмо смели да износимо такве оптужбе ни у првом ни у другом саопштењу након што је господин Сако ослобођен оптужби од стране УЕФА.Прихватамо чињеницу да господин Сако није прекршио УЕФА правилник о допингу. Жалимо због штете коју је одлука ВАДА нанела репутацији господина Сакоа својим клеветничким оптужбама као и због срамоте које су му оне донеле.

ВАДА је прихватила да исплати господину Сакоу одређену суму новца на име одштете и сносиће све неопходне трошкове које је током целе ситуације имао господин Сако - наводи се у саопштењу Светске анти-допинг асоцијације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)