ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ИТАЛИЈЕ: Лацио под истрагом због могућег кршења здравственог протокола

Бета

04. 11. 2020. у 11:13

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ИТАЛИЈЕ: Лацио под истрагом због могућег кршења здравственог протокола

Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

ФУДБАЛСКИ савез Италије (ФИГЦ) покренуо је истрагу против Лација због могућег кршења здравственог протокола у вези са корона вирусом, а једна од казни за прекршај је и избацивање из лиге.

Како је данас пренела Газета дело Спорт, казна за кршење протокола креће се "од новчане па све до избацивања из лиге".

Могуће кршење правила односи се на случајеве фудбалера Ћира Имобилеа, Лукаса Леиве и Томаса Стракоше, које је Европска фудбалска унија (Уефа) спречила да путују у Русију за вечерашњу утакмицу против Зенита, а нису играли ни прошле недеље против Брижа у Лиги шампиона.

Њих тројица су поново тестирани уочи прошлог викенда, резултати на корона вирус су били негативни, па су играли у првенству против Торина. Лацио је победио са 4:3, а Имобиле је постигао победоносни погодак.

ФИГЦ је саслушао председника Лација Клауиђа Лотита и клупског лекара Ива Пулчинија, пре него што је тражио резултате тестова обављених пре утакмица са Брижом и Торином.

Како је навела Газета, Савезу су предати и резултати са јучерашњег тестирања играча.

Лист је навео да се казна "из члана осам примењује у зависности од њене тежине и креће се од новчаних, померања екипе на последње место на табели па чак и до избацивања из лиге".

Озбиљност кршења правила процењује се према ризику по здравље играча, чланова екипе, судија и свих професионалаца изложених инфекцији корона вируса, као и "утврђене намере да се промени ток или резултат утакмице", навела је Газета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)