ЖАРКО МАРКОВИЋ: Предложио сам клубу и да раскине уговор са мном, не желим да саиграчи испаштају због мене!

Novosti online

03. 11. 2020. у 18:18 >> 18:21

ЖАРКО МАРКОВИЋ: Предложио сам клубу и да раскине уговор са мном, не желим да саиграчи испаштају због мене!

Фото: ФК Раднички Ниш

ДОСТА буре подигло се након меча Јавора из Ивањице и Радничког из Ниша.

Фудбалер Радничког Жарко Марковић добио је први директан црвени картон у 13 година дугој каријери.

У осмом минуту меча против Јавора оштро је стартовао над Вањом Звекановим. Саопштењем су се потом огласили из Ивањице, рекавши да је старт Марковића могао озбиљно да повреди Звеканова. 

"Јако ми је жао и тешко што сам дошао у ситуацију да се моје име провлачи кроз медије као име једног грубијана и агресивног играча. Ја сам 16 година професионални фудбалер, 11 година сам играо у иностранству и ово ми је тек први директан црвени картон у каријери, а играм на позицији штопера, што би нешто требало да говори. Што се тиче мог јучерашњег старта, сматрам да ако се пажљиво погледа може се јасно видети да нисам имамо никакву намеру да повредим противничког играча, рекао је фудбалер Радничког Жарко Марковић одговарајући на саопштење Јавора, којим га оптужују да је свесно желео да повреди Звеканова на јучерашњој утакмици", рекао је Марковић за "Курир".

Марковић додаје да је шокиран оваквом врстом етикетирања у медијима. 

"Старт је био десном ногом, без отвореног стопала, ја сам га тежином свог тела незгодно захватио и можда је то на малим екранима изгледало преенергично. Ја заиста нисам имао никакву намеру. Морате да знате да ја имам преко два метра и да сам тежак 100 килограма и вероватно због тога сваки мој старт изгледа енергичнији него што то заиста јесте. Мени је јако чудна ова ситуација да се моје име провлачи у контексту неког грубијана, јер ја то нисам. Ја сам Звеканова тражио на полувремену, он је чини ми се више био уплашен него што је био повређен. Према његовим речима не ради се о тежој повреди, већ је реч о нелагоди у пределу листа и он сматра да неће бити никаквих последица. Ја сам га данас поново контактирао и добио информацију да је све у реду. А морате да знате да он није урадио снимак, тако да ми заиста није јасно због чега сам етикетиран у саопштењу Јавора", објашњава Марковић.

Искусни штопер истиче да му није баш најјаснији 

"Никад нисам коментарисао суђење, нити сам се бавио судијама и њиховим одлукама. Као што ми можемо да погрешимо на терену, тако и судије могу да погреше. Грешке су саставни део сваког посла, али морам да кажем да се мени са господином Јовановићем у последње време дешавају заиста чудне ситуације. Против ТСЦ-а ми је недавно свирао пенал у 93. минуту, иако никаквог контакта тада није било и никоме није било јасно зашто га је досудио. Сада сам добио директан црвени картон за први старт на утакмици у осмом минуту. Ја се заиста сада питам да ли господин Јовановић има нешто са мном и да ли међу нама постоји неки проблем? Ја овако нешто никада нисам доживео у каријери. Мени је много тешко због свега. Данас нисам био у стању да тренирам са екипом, а предложио сам клубу и да раскине уговор са мном споразумно, јер не желим да моји саиграчи и Раднички испаштају због мене",  завршио је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)