ЦЕЛА БАРСЕЛОНА НА НОГАМА: Славе Лео и Каталонија

Ђ. С.

28. 10. 2020. у 22:55

ЦЕЛА БАРСЕЛОНА НА НОГАМА: Славе Лео и Каталонија

ФОТО: АП

КАТАЛОНИЈА слави!

Отишао је човек који је за шест година власти заратио са Леом Месијем, "ботовао" против играча на друштвеним мрежама и клуб довео на руб финансијске пропасти. Неопозива оставка Ђозепа Бартомеуа и његове управничке свите из челних фотеља у Барселони дочекана је у шпанској покрајини као трофеј Лиге шампиона, пошто тешко да постоји омраженији челник у дугогодишњој историји од њега.

Покушао је Бартомеу да одложи неизбежно, али је каталонска влада одбила његову идеју да се због вирусне пандемије помери референдум о смени, који је потписало скоро 20.000 "сосиоса" (чланови клуба са правом гласа).

- Јутрос сам добио јасну поруку каталонске владе са ставом да нема разлога да се не одржи референдум - саопштио је Бартомеу на опроштајној конференцији.

- Могао сам да одем после неуспеха против Бајерна, али нисам желео клуб да оставим у рукама људи са лимитираним капацитетима. Ко би довео новог тренера, играче, обезбедио Месијев опстанак и нормализовао плате? Моја управа и ја смо морали да испунимо ту обавезу.

ПРОМЕНЕ Лео Меси/ФОТО: АП

За Барселону, сада је на реду гласање за нову управу и председника у року од 40-90 дана према статуту клуба, а један од кандидата Виктор Фонт већ се огласио поводом актуелних дешаваања.

- Више од 19.000 чланова су утабали пут за ово. Барси сада треба спасавање - написао је Фонт на "Твитеру".

ОДОБРИО ЕВРОПСКУ СУПЕРЛИГУ

ЈЕДНА од последњих одлука на власти Ђозепа Бартомеуа, била је "аминовање" формирања Европске Суперлиге, која би се састојала од 18 најјачих клубова на Старом континенту. Према његовим речима, то је неопходно за финансијску егзистенцију клуба, али ту одлуку ће прво нова управа морати да ратификује како би постала валидна.

Донекле је и у праву, пошто је клуб због издашних плата и лоше трансфер политике у великим дуговима, а наредног лета суочава се и са одласком Месија, који је био скоро виђен и ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)