ИЛИЕВ: Партизан ће сигурно зарадити девет милиона, говорио је и о новајлијама у Хумској!

Novosti online

24. 10. 2020. у 10:23

Умар Садик је почео да постиже голове у Шпанији, а већ се и усталио у екипи Алмерије, што Партизану иде у корист.

ИЛИЕВ: Партизан ће сигурно зарадити девет милиона, говорио је и о новајлијама у Хумској!

Фото: ФК Партизан

Када су продавали нигеријског нападача челници Партизана су у уговор ставили клаузуле везане за учинак. 

Уколико постигне 20 голова, Партизану иде 500.000 евра, а када наступи на 50 мечева за Алмерију Садик ће донети црно-белима још пола милиона евра!

Алмерија је лоше кренула у сезону, па бонус за улазак тима у виши ранг делује далеко. 

Шпански клуб ће морати да плати Партизану 3 милиона евра ако се пласирају у Примеру, али  Ивица Илиев је за "Спортски Журнал" појаснио детаље тог уговора. 

„То није везано само за ову сезону. Садик има уговор на пет година. Милош Вазура прави уговоре, донео је велике ствари Партизану. Сваки посао осигурао је врхунски. Кад кажемо 9.000.000 евра то је 9.000.000 евра. Ако га Алмерија, у међувремену, прода за 10.000.000, узимамо 40 одсто. Дакле, сигурно 9.000.000“, потврђује Илиев. 

Он је говорио и о појачањима у нападу, а за Жана Кристофа Бајбека истиче да је сјајан играч за овдашњи фудбал.

"Бајбеков потенцијал немерљив је за овдашњи фудбал. Донеће, пре свега, индивидуални квалитет у постављању акција. Директан, много јак на лопти, лагано решава „један на један“ у казненом простору. Плус, има фантастичне кретње, експлозивност на пет, 10, 15 метара, можда више не и спринт на 30, 40, 50 као кад је био млађи, али... То и није толико битно за његову позицију. Са смислом за фудбал и сарадњу, феноменалном игром главом и завршницом десном и левом ногом – комплетан шпиц, буквално“, испричао је Илиев, а онда прешао на анализу Филипа Холендера. 

„Холендер се уклапа уз Бајбека, има брзину да улети с бока. Француз много добро асистира. Биће добар тандем, мада... Бајбек је тип играча који највише лежи Суми. Гвинејац је геније, воли комбинаторику са играчем, ако има врхунске кретње и експлозивност да му гуре онако, „испод лакта“, лопту у завршној трећини. Да Сума у дербију није изашао већ у 15. минуту било би 3:0, да је имао уз себе и Бајбека. Рапсодија“, еуфоричан је Ивица Илиев.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)