МИЛОРАД КОСАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Српски фудбал иде ка дну

М. БЛАЖИЋ

19. 10. 2020. у 21:49

МИЛОРАД КОСАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Српски фудбал иде ка дну

ФОТО: М. Вукадиновић

МАЛО квалитета, много непотребне тензије у 163. окршају вечитих ривала.

Дерби Партизан - Црвена звезда (1:1) био је лош, али то није крај, бићемо сведоци још горих издања вечитих ривала у будућности.

ИСПАШЋЕ И "ОРЛОВИ"

НИЈЕ Косановић оптимиста када је у питању будућност репрезентације Србије.

- Мислим да ће на крају и репрезентација испасти, иако свим срцем жели да се квалификује на Европско првенство. Истина је да су тамо формирани играчи из озбиљних клубова, али је проблем у томе што наши играчи одлазе у иностранство млади, са 18 или 19 година и тамо се очекивано и логично нико не бави њима - истиче Косановић.

То сматра искусни фудбалски стручњак Милорад Косановић, који верује да је корен проблема у српском фудбалу одустајање од посвећености фудбалу, играчима, струци...

- Наша фудбалска прича иде ка дну. Причам то већ скоро десет година, а сада је све то толико очигледно. Одустали смо од система и прешли у трговину. Не бавимо се стварањем играча, јер су у клубове ушли људи којима је продаја најважнија ствар - као и обично, без длаке на језику и у даху  за "Новости" говори Косановић.

Није некадашњем тренеру Црвене звезде и бројних српских клубова било ни на крај памети да говори о квалитету игре, јер је, по његовим речима, то само последица свега што се ради.

- Нажалост, ово није крај. Биће сваким даном све горе, нама више не може ни Бог да помогне. За све ово су најмање криви фудбалери и зато не желим да се бавим њиховим учинком. Морамо да повратимо системе, да повратимо раднике и да се коначно вратимо производњи играча, по чему смо били познати. Ово одустајање од система и прелазак у трговину не води никуда, у ствари, води тамо где сам и рекао на почетку - према крају.

Милорад Косановбић/ФОТО: Н. Параушић

Много повика је после утакмице било на арбитражу Новака Симовића.

- Те реакције су ми несхватљиве, па не можете тако да се понашате. Они мисле да могу буквално да раде шта хоће, осетљиви су на сваку судијску одлуку, а ја сам сигуран да те грешке које се помињу, ако их је и било, нису биле намерне. Нешто се не сећам да сам видео да људи из наша два највећа клуба коментаришу одлуке у њихову корист против мањих клубова. А било их је много, то ваљда не морам посебно да апострофирам - закључио је Косановић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)