ДРАСТИЧНА ПРОМЕНА У ЕНГЛЕСКОМ ФУДБАЛУ: Од овог викенда на снази ново правило у Премијер лиги, ево о чему се ради...

Novosti online

30. 09. 2020. у 14:48

У новој сезони Премијер лиге доста пажње посвећује се суђењу и правилу везаном за играње руком.

ДРАСТИЧНА ПРОМЕНА У ЕНГЛЕСКОМ ФУДБАЛУ: Од овог викенда на снази ново правило у Премијер лиги, ево о чему се ради...

Архива Новости

Након неколико спорних одлука, арбитри који суде у овом такмичењу добиће нови правлиник, по ком ће бити "блажи" у одређеним ситуацијама.

У прва три кола судије су пет пута санкционисале играче који су руку држали у неприродном положају када их је лопта погодила.

Након крктика менаџера, играча и руководиоца клубова, подржане су промене које би арбитрима дале више простора за тумачење правила. Промену је подржало и тело које је задужено за суђење у Премијер лиги (ИФАБ).

Нова стратегија ће се примењивати од овог викенда и за разлику од досадашње праксе где се гледало да ли је рука тело чинила неприродно већим, сада ће се гледати да ли играч може да држи руке у том положају у односу на дешавања на терену.

Ипак, правило које се тиче играња руком, ако се она налази изнад рамена при ударцу, неће се променити.

Када би ово правило могло да се примени ретроактивно, већина казнених удараца из ове сезоне не би била досуђена, али не и онај који је скривио Ерик Дајер. Играчу Тотенхема је рука била изнад рамена, иако га је лопта из непосредне близине "напуцала", то не би била олакшавајућа околност.

Иначе, ово је још једна промена на "острву" након што је ВАР у Премијер лиги прешао под ингериенцију ФИФА, која жели да стандардизује суђење у свим такмичењима.

(БЛИЦ) 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)