СПЕКТАКЛ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Бокс дерби Црвена звезда - Партизан!

Танјуг

24. 09. 2020. у 14:38

СПЕКТАКЛ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Бокс дерби Црвена звезда - Партизан!

Фото: БСС

ВЕЧИТИ дерби у боксу између Црвене звезде и Партизана, некада култни дуел, поново ће се одржати 3. октобра на Тргу републике у Београду, у организацији Боксерског савеза Србије (БС С) и Града Београда.

- Последњи дерби сусрети у боксу између “црно-белих” и “црвено-белих” одржани су давних седамдесетих година прошлог века на Ташмајдану. Били су јединствени, несвакидашњи и спектакулрани, тражила се карта више, хиљаде поклоника племените вештине је остајало изван зидина Таша јер нису успели доћи до те “златне” улазнице. Повратак бокс дербија на велику сцену заказан је за 3. октобар 2020. на Тргу републике у Београду са почетком од 19 часова, уз директан ТВ пренос на каналу ТВ Арена фигхт што ће бити први борилачки спектакл на новом каналу", наводи се у саопштењу БС С.


Како се наводи, у организацији Боксерксог савеза Србије, Града Београда и спонзора компаније МТС поклоници бокса имаће прилику да под београдским ведрим небом уживају у врхунском мечу и буду сведоци оживљавања старе и рађања нове историје.

- Увек, у свим спортовима, тако и у боксу, било је за понос сваком спортисти бити члан и такмичар једног од два највећа спортска табора у нашој земљи. Клубови и даље постоје, али нема их на такмичарској сцени већ деценијама, што је страшно и поражавајуће. БС С је одлучио да то промени и као што већ неколико година раде на враћању бокса у живот на нашим просторима, тако сада имају нови задатак, повратак дербија. Сигурно је да ће 3. октобар 2020. на Тргу републике имати велики ођек у бокс свету Србије, да ће унети нову енергију међу боксере и мотивацију да наставе или крену путем бивших шампиона какве смо имали, којима смо се дичили, који су нас чинили силом на светској мапи овог спорта", истичу из БС С.

Протеклог викенда завршена је Суперлига Србије у којој је до шампионске стигла екипа БК “Раднички” Београд.

У мајсторици која је одржана у Смедереву Крсташима је након трећег меча сусрет предао тим БК Лозница, а разлог тиме лежи у, како истичу из лозничког табора лоше суђење, посебно у првом мечу где су рукавице укрстили млади асови до 57 кг Вељко Глигорић и Семиз Аличић.

Капитен Радничког биће један од учесника дербија Патизан – Црвена звезда и он позива Аличића на џентлменски реванш у срцу Београда.

- Позивам мог драгог колегу на џентлменски реванш, не желим да остане на овим причама које сада круже, које нису спортске и које руше слику нашег спорта. Подржавам потез Боксерског савеза Србије да се меч пошаље на експертизу у ЕУБЦ и уколико се докаже да сам изгубио сложићу се да се меч прогласи службеним резултатом 12:2. Битно је да бокс и спорт победе, али и да се отклоне све недоумице везано за наш меч. Ружне и лажне приче никоме не доносе добро и нема потребе за таквим стварима које само рађају злу крв и руше све што крвавим радом саградимо, а сви знамо како и колико је тежак овај наш пут боксера, овај наш посао радимо искључиво што га волимо, а не због било каквог профита или слично”, истиче Глигорић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)