МАМИЊУ ДОСТА СКРИВАЊА: Здравко Мамић се предаје Хрватској уз један услов

Новости онлине

24. 09. 2020. у 10:38

МАМИЊУ ДОСТА СКРИВАЊА: Здравко Мамић се предаје Хрватској уз један услов

Фото архива ВН

ЗДРАВКО Мамић је у јуну 2018. године неправоснажно осуђен на шест и по година затвора.

Разлог је "извлачење" око 116 милиона куна из Динама, а непосредно уочи изрицања те пресуде склонио се у Босну и Херцеговину, чије држављанство има. Сада је спреман да се врати у Хрватску, али само под једним условом.

Мамић већ дуже време борави у Босни и Херцеговини, а сада се јавности обратио путем своје Фејсбук странице где је поприлично јако ударио на хрватско правосуђе.

Отуда и не чуди што му је једини услов тај да му се, по повратку у Хрватску, не суди у Осијеку.

- Желим се вратити у Хрватску и приступити свим суђењима против мене и то уз само један услов, а то је да то не буде на суду у Осијеку. Част и извињење свим поштеним и часним појединцима, они знају ко су и шта су, али међу њима има и судија какве свет није видео и који су гори од оних којима суде. О томе други пут и у другим околностима", написао је Здравко Мамић синоћ на свом Фацебооку.

Некадашњи "алфа и омега" Динама из Загреба је истакао да више неће да ћути и тако "штити Јуде, лопове и криминалце који уништавају Хрватску".

Истиче да је спреман да крене у "борбу против картела које зову правосуђе", све како би друштво у Хрватској било за пример, а додаје и да је лично на челу Динама у ову земљу донео милијарду евра профита од 1992. године.

На крају читаву поруку завршава са "Ваш Мамињо",

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)