ФИНАЛЕ КАО БИОЛОШКА БОМБА: Спектакл на "Пушкаш арени" пред 20.000 навијача и опасност од ширења короне

Г. К.

23. 09. 2020. у 21:50

СУТРА ће у финалу Суперкупа на "Пушкаш арени" у Будимпешти уз присуство од око 20.000 навијача снаге одмерити победник Лиге шампиона Бајерн из Минхена и освајач Лиге Европе екипа шпанске Севиље.

ФИНАЛЕ КАО БИОЛОШКА БОМБА: Спектакл на Пушкаш арени пред 20.000 навијача и опасност од ширења короне

Фудбалери Бајерна Фото АП

Да се ситуација око короне мало смирила, многи би се запитали зашто се игра пред тако малим бројем људи, али овако, велики део јавности сматра да је погрешан потез пуштање публике на трибине.

Немачки министар Маркус Зедер истиче да тај експеримент УЕФА може да представља потенцијално нову биолошку бомбу и други талас вируса корона, с обзиром на то да ће око 3.000 навијача оба клуба уживо бодрити своје љубимце. Проблем је путовање великог броја људи, као и боравак у мађарској престоници и на стадиону.

- Стомак ме заболи кад помислим на Суперкуп. Будимпешта је ризично подручје. Велика је учесталост инфекције и морамо бити веома опрезни - наводи Зедер.

На све то долазе подаци да у главном граду Мађарске расте број заражених, док немачке власти не захтевају одлазак у карантин особама које мање од два дана проведу у иностранству.

Тако је у други план пао спортски аспект и питање који ће клуб, Бајерн или Севиља, други пут у историји подићи трофеј Суперкупа.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sava Pancevo

24.09.2020. 08:04

Zaista je neverovatno da I danas vlada misljenje da se ova infekcija moze zaustaviti ili suzbiti raznim restriktivnim merama ko je uspeo da zaustavi ili spreci virus gripa niko pa nece ni kovid.Infekcija ce se ublaziti delimicno vakcinacijom a delimicno prelaskom kovida u sezonsku bolest. Ne zatvarajte ljude bez veze