СРПСКИМ СУДИЈАМА ПРЕКИПЕЛО: Стоп притисцима Звезде и Партизана – "Цртају нам мету на челу и позивају на линч"

Танјуг

23. 09. 2020. у 17:02

СУОЧЕНИ са готово бруталним притисцима од стране клубова и одговорних појединаца, ми судије Суперлиге Србије овим путем желимо да изразимо незадовољство због свакодневних медијских напада, поручују најбољи фудбалски арбитри Србије.

СРПСКИМ СУДИЈАМА ПРЕКИПЕЛО: Стоп притисцима Звезде и Партизана – Цртају нам мету на челу и позивају на линч

Фото: Н. Параушић

- Свесни своје одговорности и јасне намере да игри подаримо оно најбоље, желимо да нагласимо да је наш једини критеријум био и остао само фудбалски, искључиво у духу Правила игре и прописаних критеријума ФИФА и УЕФА. Од притиска који подразумева наш посао, нисмо и не желимо да бежимо, али да останемо имуни на сада већ отворене позиве на линч и практично цртање мета на чело од стране, пре свега Црвене звезде и Партизана, нећемо и не можемо да ћутимо. Због фудбала и правде, свега онога што ова игра представља", истиче се у саопштењу које су потписали сви арбитри Супер и Прве лиге Србије


Како се наводи, сви заједно одговорно тврдимо да никада до сада нисмо имали ниједан позив или било какав притисак од челника Судијске комисије Милана Караџића, Бошка Јованетића и Милована Срећковића, као ни челника ФШ Слевише Кокезе, Ненада Бјековића, Марка Пантелића и Јована Шурбатовића, нити било кога другог из фудбалске организације.

- Својим потписима изражавамо бунт због својеврсног вербалног насиља којем смо изложени, уз јединствен став да уколико се са претњама и линчом настави, морамо да размислимо о неким радикалнијим мерама. Због себе, наших породица, али пре свега истине и правде, заштите судијског интегритета", поручују најбоље српске судије.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)