ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У ШВЕДСКОЈ: Србин оптужен за расизам, ФС Шведске најављује жестоку казну!

Novosti online

18. 09. 2020. у 20:55

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У ШВЕДСКОЈ: Србин оптужен за расизам, ФС Шведске најављује жестоку казну!

Илустрација спорт Фото Dephositos

ФУДБАЛЕР шведског Умеа Дениз Јалдир је поднео пријаву ФС Шведске против играча Халмштада Душана Ђурића, он тврди да га је Србин вређао на националној основи.

Турчин тврди да га је 36-годишњи Србин са шведским пасошем током утакмице друге лиге вређао на расној основи. 

У саопштењу које је издао Уме наводи се да је до инцидента дошло, а да је доказ на снимку, детаљ је у званични записник унео и судија Андреас Дуфву. 

Клуб је подржао турског фудбалера уз поруку да је такво понашање неприхватљиво, сличнан је став и ФС Шведске, чији је потпредседник Ларс-Кристер Олсон поручио да ће против Ђурића озбиљно постопити. 

У краткој изјави медијима 25-годишњи Јалдир истиче да се осећа тужно због целокупног догађаја. 

"Tužan sam zbog ovakvih rasističkih reči koje su mi upućene na terenu u vreme kada se svet u 2020. godini bori protiv rasizma" - kazao je fudbaler iz Turske.

Халмштад је славио 4:0. 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Miki

19.09.2020. 01:29

To je uvek karta na koju igraju. Dodju u zemlju domacina, ne rade nista, ne skoluju se, sisaju socijalni sistem do iznemoglosti. Imaju po petoro dece. Nikakva pravila i zakone ne postuju. Onda jos dovedu babu, dedu, mamu, tatu i ostatak familije. Oni sto su stvorili ovu zemlju prevrcu se u grobu. Takva vam je Kanada danas.

Cica

19.09.2020. 06:16

Alooo?! Vredjao ga na RASNOJ osnovi?! Sta mu je rekao? Kako na radnoj osnovi kada su i Turci belci kao i Srbi!!!!! Jedino ako Turcin sebe smarta za crnca ili za neku drugu rasu?? Mozda misli da je visa rasa pa se uvredio. Sada bilo sta nekome da kazes odmah se hvata za povredu rase. Glupost!!!