ФСС ОБЈАВИО ДОКУМЕНТ О ПОЗАЈМИЦАМА ПАРТИЗАНУ: Колико клуб из Хумске дугује Савезу (ФОТО)

Новости онлине

18. 09. 2020. у 12:02

ФСС ОБЈАВИО ДОКУМЕНТ О ПОЗАЈМИЦАМА ПАРТИЗАНУ: Колико клуб из Хумске дугује Савезу (ФОТО)

Милош Ваузра фото: Н. Параушић

ПОЈАВИЛА су се у јавности документа као доказ колико је новца у 2020. години легло на рачун Партизана од ФСС као и шта је Савез све плачао у име клуба из Хумске 1.

Борба Партизана и ФСС не јењава данима. Све је почело од меча на у Новом Саду када су играли Војводине и Партизан, где су црно-бели негодовали због суђења Срђана Јовановића. Уследила је серија саопштења са обе стране.

 

У последњем саопштењу ФК Партизан је поручио да ФС Србије не дугује милион евра, како су тврдили челници Српске куће фудбала, него су истакли да је реч 411.000 евра.

Неколико дана касније, данас, у јавности су се појавила документа која је ексклузивно објавио лист „Српски телеграф“ на порталу „Република“, а који указују на то да је ФСС уплатио неколико позајмица Партизану и да су све оне начињене у 2020. године.

 

- На данашњи дан, ФК Партизан националном Савезу дугује 411.000 евра по различитим основама, укупно у последњих пет година. Све те позајмице, у последњих пет година, Партизан је уредно враћао Савезу, будући да је увек постојало средство обезбеђења у виду новчаних прилива од УЕФА или од трансфера играча - наведено је у саопштењу Партизана пре неколико дана, али документи то демантују.

У документима се види да је Партизан од Савеза узео неколико позајмица у периоду од 18. фебруара, па закњучно са 28. јулом ове године. Највећи део позајмица узет је за регулисање дуговања потребних за УЕФА лиценцу.

Објављена је и молба Партизана која је послата на адресу Јована Шурбатовића, да Савез уплати црно-белима позајмицу од 150.000 евра, на шта је позитивно одговорено и убрзо је склопљен и последњи уговор 28. јула.

Објављено је и да Партизан није испунио све обавезе предвиђене због процента од три одсто за трансфере, што су из Хумске назвали рекеташком каматом.

До сада је Партизан од трансфера требало да исплати 815.000 евра, али није исплаћен цео износ, него фали 230.000 евра.

 

Објављене су на крају и казне које је Савез платио за Партизан код УЕФА, које су црно-бели исплатили са закашњењем од по неколико месеци.(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)