НИКАД ВИШЕ КОРУПЦИЈА У ФУДБАЛУ: Инфантино се залаже да се оснује агенција за борбу против подмићивања

Бета

14. 09. 2020. у 22:34

НИКАД ВИШЕ КОРУПЦИЈА У ФУДБАЛУ: Инфантино се залаже да се оснује агенција за борбу против подмићивања

Фото: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

ПРЕДСЕДНИК Међународне фудбалске федерације (Фифа) Ђани Инфантино рекао је данас да би та организација помогла финансирање глобалне агенције за борбу против корупције у спорту.

О стварању тела попут Светске антидопинг агенције (WАДА), али за бављење корупцијом, намештањем утакмица и утицајем организованог криминала у спорту, говори се више од деценије али без детаљног предлога.

"Ми у Фифи смо спремни да уложимо у то. Можда би стварање такве агенције помогло да спорт буде безбедан у наредним деценијама", навео је Инфантино на догађају у организацији Уједињених Нација у Бечу.

Фифа је последњих година погођена великим скандалима у вези са финансијским малверзацијама. Међу бројним некадашњим званичницима светског фудбала, поступци се воде против бившег председника Фифе Сепа Блатера и председника Европске фудбалске уније (Уефа) Мишела Платинија.

"Никада више. Никада више корупција у фудбалу", рекао је Инфантино, који је и сам под истрагом у Швајцарској због непријављених састанака са тадашњим генералним тужиоцем Михаелом Лаубером.

Лаубер је пре две недеље напустио функцију, након што није пријавио састанак са Инфантином у јуну 2017. године.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)