БЕН, ФАЛЋИНЕЛИ ИЛИ ТОМАНЕ: Ко ће предводити Звездин напад у Никозији?

Ђорђе Самоиловић

13. 09. 2020. у 08:40

БЕН, ФАЛЋИНЕЛИ ИЛИ ТОМАНЕ: Ко ће предводити Звездин напад у Никозији?

ФОТО: М. Вукадиновић

СКОРО 80 минута суперлигашког фудбала за Ричмонда Боаћија ове сезоне и нова повреда.

Али и нова загонетка за Дејана Станковића пред најважнији европски задатак - ко напада Омонију (среда, 17.00)? Делује извесно да би на Кипру стартни шпиц био управо Боаћи, наговестио је то Звездин тренер са два узастопна суперлигашка старта, али сада када је остао без те опције, пред њим су три алтернативе: (не)довољно опорављени Ел Фарду Бен, Томане који игра опроштајну утакмицу или Дијего Фалчинели, са десет минута фудбала у дресу српског шампиона.

Да може да изнесе терет у шпицу напада као лажна "деветка", Бен је показао и ове сезоне у неколико наврата. И делује да је то засада најреалнија опција ако се нешто експоненцијално до среде не промени. Репрезентативац Комора је, по речима Станковића, био спреман и за Чукарички али је његовом одлуком изостао из протокола, као и Александар Катаи.

Друга опција која фигурира да предводи напад тима са "Маракане" је Томане, али питање је колико ће бити мотивисан ако се зна да му је то последња утакмица у црвено-белом дресу. Професионалност Португалца се ниједном за ових годину дана није доводила у питање, што је свакако за похвалу, али није искључено да је мислима он већ у турском Самсунспору.

САНОГО: САОСЕЋАМ СА ДОЦИЋЕМ

ФОТО: М. Вукадиновић

ТЕШКА повреда везисте Чукаричког Марка Доцића, нажалост, била је један од главних утисака са Бановог брда. Секу Саного, који није имао никакву намеру да повреди ривала, искрено се извинио.

- Жао ми је због повреде Доцића. Приликом избијања лопте, нисам могао да зауставим ногу и заиста нисам имао намеру да га ударим. Стварно саосећам са Доцићем и желим му што бржи и успешнији опоравак и овом приликом му упућујем најискреније могуће извињење због старта - истакао је Саного.

И трећи избор, са најмање вероватноће, јесте Фалчинели. Указао му је Станковић шансу у петак на Бановом брду против Чукаричког, али да ли је спреман да му повери терет првог шпица када је на коцки европска јесен?

- Из авиона је изашао на терен, што се жаргонски каже. Ово је био веома емотиван дан за њега. Играо је десет минута, премало за озбиљну анализу. Било ми је битно да осети терен, групу и Црвену звезду, да буде свестан за кога игра - рекао је Станковић.

Могао би стручњак црвено-белих и да изненади, из рукава извуче кеца у виду Алексе Вукановића и пошаље га као најистуренијег од самог старта. Головима против Партизана и Јанг бојса је млади нападач показао да је створен за велике тренутке, али извесније је да шансу тражи са клупе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)