МИЉКОВИЋ: Нека се понове емоције и резултати из 2010. године, Станојевић извлачи најбоље из играча!

Novosti online

03. 09. 2020. у 16:10 >> 16:12

МИЉКОВИЋ: Нека се понове емоције и резултати из 2010. године, Станојевић извлачи најбоље из играча!

фото: ФК Партизан

НАКОН тренера Александра Станојевића, уследио је повратак његовог имењака Миљковића у Хумску.

Дефанзивац је данас представљен јавности, а недуго затим изнео је прве утиске након парафа двогодишњег уговора. 

Миљковић је у Партизану играо у периоду од 2008. до 2013. године, а био је неизоставан у Партизановом походу ка Лиги шампиона 2010. године. Истакао је десни бек црно-белих да је Станојевић тренер који из играча извлачи емоције. Нада се фудбалер да ће "парни ваљак" пружати емоције али и игру која га је красила током првог мандата двојице Александра у Хумској. 

"После дуже времена осетио сам позитивну трему. Враћам се у своју породицу. Први професионални уговор потписао сам 2008. године, међутим, део сам Партизана од своје девете године. Растао сам уз овај клуб, срећан сам што се враћам после дуго времена", рекао је Миљковић

Додао је да је сарађивао са Станојевићем и пре Партизана

"Можда јавност и не зна да смо Станојевић и ја, пре Партизана сарађивали и у младој репрезентацији. Били смо трећи на Европском првенству. Побеђивали смо Шпанију, Енглеску, Италију и многе друге јаке репрезентације. Драго ми је што се вратио на место успеха". 

Миљковић истиче да му значи подршка некадашњих саиграча са којима ће поново делити дрес, Стојковића, Смиљанића, Марковића... 

"Ми смо се и приватно дружили, драго ми је што ћемо поново сарађивати. Задовољан сам што смо поново на окупу. Од капије Телеоптика, до економата, сви су још ту, није се много тога променило. Можда ја јесам, Партизан сам напустио са 22 године, а враћам се са 30", рекао је Миљковић и додао: 

"Растао са овим клубом и успесима које сам имао са тимом. Шест година смо били прваци, сваке године играли смо у Европи. То је за мене било нешто нормално. Сада имам дозу одговорности. Долазим као искуснији играч. Када сам ја био млађи, велика имена су била уз мене. Ја сам поштовао те људе, сада ја требам да се опходим према млађима на исти начин". 

Након Партизана уследила је селидба у Брагу, потом је Миљковић наступао за Сплит, Амкар Перм, Мјеђ и Алашкерт. 

"У Брагу сам отишао као млад, тренирао их је велики Жезуалдо Фереира. Освајао је бројне титуле, дочекао ме је много лепо. Имао сам несрећу да на последњој контролној утакмици доживим повреду колена. Он ми је пружио велику подршку, уз њега сам осетио велику подршку. Имао сам пехове са повредама. Нажалост, имали смо лоше резултате, променио се тренер. Сержо Консеисао је донео одлуку да потражим други клуб. Из моје генерације много играча Браге направило је велике каријере. После сам играо у Сплиту, лепо сам живео у Хрватској, супротно предрасудама нисам имао проблема. После одлазим у Русију, не могу да кажем да ми је то најбољи период, али сам фудбалски највише напредовао. Ценили су ме у клубу, играо сам две године стандардно. Потписао сам нови уговор, а потом, из финансијских или политичких разлога, клуб се угасио. После сам можда направио грешку, чекао сам Русију за коју сам се везао. У Пољској нисам желео да останем... Поклопило се да се вратим овде. Освојили смо "дуплу круну" 2010. Десет година касније, ту сам. Воља је божја да се све наместило". 

Миљковић истиче да тешко доживљава неуспехе Партизана. 

"Ја другачије доживљавам Партизан. Сада се најежим када се сетим "Блатуше", ту је сада вештачка трава. Тренирали смо као деца код Ике Завишића, касније код Вање Радиновића. Тешко сам доживљавао све, увек су у првом тиму били момци са којима сам био у контакту. Звезда је исто напредовала последњих година. Партизан је навикао на оно што сам ја доживљавао у клубу, а надам се да ће поново кренути са тим".

Као дете Партизана осећа посебну драж ка "вечитом дербију".  

"Шеф Станојевић је то осећао, а преносио је и на нас. Када се сетим играча из 2010. године, сви смо тако доживљавали Партизан, а то је нама доносило те резултате. У Партизану никада није био споран квалитет. Али су битне и друге ван фудбалске теме". 

Занимљиво је да ће Миљковић први пут у конкуренцији за први тим бити против екипе Рада, а управо против "Грађевинара" је дебитовао у првом мандату код Станојевића. 

"Имали смо Рад па Лигу шампиона, овог пута биће дуел Лиге Европе"

Говорио је и о Станојевићу. 

"Он је емотиван тренер који својом енергијом доноси многе ствари. То играчи осећају. Причам из личног искуства. Не могу дубље да улазим у то, то су емоције које преноси на све око себе. Људи осећају. Такву емоцију је показао где год је радио. Показао је да је такав тренер, са карактером. Нека се понови емоција и резултати", закључио је повратник у Партизан Александар Миљковић.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)