ПРОМОЦИЈА НОВОГ ТРЕНЕРА ПАРТИЗАНА: Жеља ми је да целу причу преокренем (ВИДЕО/ФОТО)

Н. И.

02. 09. 2020. у 12:18

ПРОМОЦИЈА НОВОГ ТРЕНЕРА ПАРТИЗАНА: Жеља ми је да целу причу преокренем (ВИДЕО/ФОТО)

фото: Н. И.

У просторијама стадиона Партизана промовисан је нови тренер црно-белог тима - Александар Станојевић.

Повратник у Хумску 1 познаје се са већином присутних новинара јер је пре осам година, када је последњи пут био у овом здању, односно испред њега, имао одличне односе са свима из медија. Сада се вратио на место са кога баш није славно отишао како би вратио игру Партизана на виши ниво и дао своје знање екипи нових играча.

 

- Пре десет година сам на овом истом мечу почео своју тренерску причу у Партизану. Не волим да се враћам у прошлост. Од ње се не живи. Фудбал је садашњост и блиска будућност. Добио сам много порука подршке и схватио сам каква је то емоција ... Прва амбиција је да покушам да урадим нешто у Европи, јер тренутно немам име да бих отишао у неку од "Лига петица". Верујте, жеља ми је да целу ову причу преокренемо, то ми је велика инспирација – рекао је прво Александар Станојевић кад га је представила Биљана Обрадовић.

И прошлог пута, и сада, Станојевићев деби на клупи Партизана је против Рада.

- Знам за тај податак, знам све. Имао сам и фудбалске и професионалне, а сада имам и емотивне амбиције. То сам осетио код блиских људи и то ми даје жељу да нешто урадим овог пута.

Шта је утицало да Станојевић промени мишљење и врати се у црно-бели табор?

- Осам година нисам био у српским медијима. Причао сам неколико пута са људима из клуба и пре овог пута нисам био спреман. Определио сам се за Азију, тамо сам био пет година и направио све што сам могао. Да не патетишем, не треба причати о емоција, на прво место сам ставио амбицију, да покушам у Европи нешто да направим, јер увек имам могућност да одем у Азију. Друга ствар је емоција која те вуче да дођеш овде и да пратиш шта се дешава са нашим клубом. Отишао сам из клуба уморан од свега, као што је и Саво сада уморан од свега. Нисам имао енергије, морам да будем поштен према клубу, није био тренутак да се раније вратим. Сада сам пожелео повратак и имам енергију да пробам да покушам нешто да променим, ако могу - рекао је Станојевић.

На питање да ли је пратио мечеве Партизана нови трене је рекао:

- Пратио сам сваку утакмицу, али навијачки. Са друштвом сам гледао углавном утакмице. Тек синоћ сам одгледали четири или пет мечева стручно. Сваки детаљ знам, све знам и мислим да екипа има потенцијал. Увек фали нешто, али увек може и да се промени. Али, да је све добро, не бих ја данас био овде.

фото: Н. И.

Биљана Обрадовић и Александар Станојевић 


И шта је закључио током професионалног гледања мечева?

- Има ту доста ставари где могу да унесен себе. Свака утакмица би требало да буде иста, не можемо да допустимо да се једна утакмица игра са другачијим фокусом у односу на друге. Има времена, али прво бих играчима рекао шта ја хоћу да променим код њих. Ја волим притисак, али нисам очекивао да оволико људи чека мој повратак. Ставари су ми познате и знам да ће бити ненормална борба. Та очекивања и притисак ме додатно мотивишу. Поготово што домаћа јавност са посебном емоцијом прати ову ситуацију.

Нови тренер одмах почиње са радом. Први помоћник Александра Станојевића биће бивши играч Партизана Игор Дуљај, а ту су и његови сарадници из Кине Бранко Вукашиновић и Бранимир Мићовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)