БАЧКА ТОПОЛА ПРОСЛАВЉА ИСТОРИЈСКУ ПОБЕДУ ТСЦ НА ГОСТОВАЊУ У МОЛДАВИЈИ: Наши момци су лавови

Ј.Л. - С.Б.

29. 08. 2020. у 08:10

БАЧКА ТОПОЛА ПРОСЛАВЉА ИСТОРИЈСКУ ПОБЕДУ ТСЦ НА ГОСТОВАЊУ У МОЛДАВИЈИ: Наши момци су лавови

ФОТО: Јелена Лемајић

ПРВО па мушко! Како другачије описати успех ТСЦ из Бачке Тополе остварен у четвртак у Кишињеву, у првом колу квалификација за Лигу Европе на гостовању молдавском Петрокубу.

Захваљујући историјској победи, Бачка Топола је први пут великим словима уписана у фудбалску мапу Старог континента.

У граду јуче нема ко није причао о победи суграђана. Иако је из овог малог бачког места потекло неколико познатих фудбалских имена, попут Николе Жигића, до сада ниједан спортски клуб није стигао до такмичења европског ранга. А камоли матирао противника.

- Фудбал се у Тополи игра више од века, али никада као сада! Свака част овим момцима и људима који их воде, јер се заиста лавовски боре. Кажу, лако им је, улаже се пуно пара у фудбал, али џаба све паре ако се срце не остави на терену - каже нам у даху Тополчанин Мирко Н. - Утакмицу смо гледали углавном код својих кућа, јер је ситуација таква каква јесте. Жао нам је што не можемо да идемо на утакмице, бар кад играју код куће, односно у Сенти.

СЛАВИЛИ У АВИОНУ

ФУДБАЛЕРИ ТСЦ су славили у авиону, уз разнолик репертоар песама који је диктирао голман Филиповић.

- Он је, поред феноменалних одбрана, задужен и за атмосферу - потврђује Ђуро Зец, нападач ТСЦ над којим су Молдавци направили пенал за потврду успеха. Пресрећан сам, остварили смо историјски успех.

Навијачи, како група "Плави бећари", тако и остали који верно прате њихове успехе недостајали су и играчима на терену у Кишињеву. Ношени њиховом подршком прелазили су етапе од треће, друге лиге, па улазак у Суперлигу у којој су прошле године као дебитанти освојили улазницу за Европу.

- Када се прође прво квалификационо коло у гостима и то без примљеног гола, свакако да сте задовољни - каже Золтан Сабо, стратег ТСЦ. - Видећемо кога ће нам жреб донети у понедељак.

ВАРГА: ЦРВЕНИ ИЗ НЕХАТА

ТРИЈУМФУ се највише радовао Борис Варга, бек Бачкотополчана, који је после пола часа игре морао да напусти терен због фаула за црвени картон по одлуци румунског судије Колтескуа.

- Да нисмо прошли, вероватно бих ја био главни кривац. Жао ми је што нећу играти у другом колу због искључења. То је био ваздушни дуел у којем сам "по инерцији" подигао руку да се заштитим. Наравно да нисам имао намеру да га ударим, а то нисам ни осетио - каже Варга.

"Плави бећари" дочекали су јунаке меча на београдском аеродрому и пипемили им изненађење за памћење. Њих 50-ак је дошло из Тополе, а прикључило им се 20 Београђана, те је аеродромом "Никола Тесла" одјекивала чувена крилатица "Ојра Топоља".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)