БИВШИ ПРЕДСЕДНИК БАРСЕ: Видео сам Месијев уговор и нема шансе да оде бесплатно, а ако му дају попуст обрукаће се

Новости онлине

27. 08. 2020. у 13:22

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК БАРСЕ: Видео сам Месијев уговор и нема шансе да оде бесплатно, а ако му дају попуст обрукаће се

фото: ЕПА

НЕКАДАШЊИ председник ФК Барселона Ђоан Гашпарт имао је шта да каже о захтеву Лионела Месија да оде из клуба после 20 година, као слободан играч.

- Видео сам Месијев уговор с Барселоном и врло је јасно како он није у праву када захтева одлазак из клуба без обештећења, јер је клаузула која му је омогућавала бесплатан одлазак истекла у мају. Тако да то нема никакве везе са продуженом сезоне због короне, што тврде Месијеви адвокати - рекао је Гашпарт који је председавао каталонским клубом од 2000. до 2003. године.

Гашпарт је уверен да ће две стране наћи заједнички језик јер је милионска цифра тешко доступна некоме у ово време:

- Уверен сам да ће Меси отићи из Барселоне без одштете, али идућег лета када му истекне уговор. У овом тренутку нико не може да плати 700 милиона евра, колико износи његова излазна клаузула. Волим Месија, али ово што он ради подсећа ме на издају коју ми је једне ноћи направио Луиш Фиго када је отишао у Реал.

Гашпарт је имао шта да поручи и актуелној управи Барселоне:

- Да сам још председник, онима које желе да купе Месија не бих спуштао цену ни за један једини евро. Ако дају попуст за Месија, то ће Барселони бити горе понижење од катастрофалног резултата 8:2 против Бајерна.

Има Гашпарт поруку и за Месија:

- Не могу да разумем твој потез. Зар милиони навијача Барселоне који те моле да останеш нису вредни твог поштовања? Зар мислиш да ти Барса није помогла да постанеш оно што си данас?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dragan R

27.08.2020. 20:44

Možda u Ugovoru zaista i stoji da je Mesi mogao da poništi klauzulu o 700 miliona evra za otkup do kraja Maja, ali isto tako je činjenica i da je u redovnim okolnostima do kraja Maja trebalo se završe sva takmičenja (prvenstvo i kup Španije, LŠ). Kako znamo zbog epidemije je prvenstvo Španije završeno krajem Jula, a Barselona je u Ligi šampiona zvršila učešće polovinom Avgusta. Šta bi tek ovaj bivši predsednik govorio o Mesiju da je još krajem Maja u jeku svih takmičenja zatražio raskid ugovora? Ne znam da li je Mesi još u Maju planirao da ode ili ne, ali verujem da ni u kom slučaju ne bi pravio haos u ekipi traženjem raskida ugovora u toku takmičenja. Što se tiče prava mislim da se Barselona neće brukati i ići na sud sa Mesijem. Pre svega zato što Mesi to ne zaslužuje, ali i zato što sam uveren da je pravo na Mesijevoj strani. Sve i da u ugovoru zaista stoji rok kraj Maja, za sve ugovore na svetu, stajalo to u njima ili ne, svejedno, postoji odredba o višoj sili. U slučaju više sile, a pandemija to svakako jeste, sva prava i obaveze potpisnika ugovora se produžavaju za vreme dok traje viša sila.