ЧУВЕНИ АЛБАНСКИ СПОРТСКИ КОМЕНТАТОР ВЕЛИКИ ФАН ЗВЕЗДЕ: Неће ми бити лако да одлучим за кога ћу навијати

Ј. СУБИН

21. 08. 2020. у 08:10

ЧУВЕНИ АЛБАНСКИ СПОРТСКИ КОМЕНТАТОР ВЕЛИКИ ФАН ЗВЕЗДЕ: Неће ми бити лако да одлучим за кога ћу навијати

Фото: Фејсбук

НЕЋЕ ми бити лако да одлучим за кога ћу навијати. Велики сам навијач Црвене звезде, али сада неће бити једноставна одлука.

Тренутно нико не прича о утакмци против Звезде, јер се још слави велика победа против Динама у Тбилисију. Ватрени навијачи ФК Тирана јуче ујутру у 5.00 су ишли на аеродром да дочекају фудбалере. Тако да ће припреме за утакмицу са црвено-белима кренути полако, чим се заврши са слављем.

Овако за "Новости" објашњава Коста Грило, чувени албански спортски коментатор и ватрени навијач Црвене звезде, који је пре две године остао без посла, због отворених симпатија према репрезентацији Србије, на тадашњем Мундијалу.

- О утакмици сада највише пишу медији у Скопљу и Приштини - прича Грило. - Мислим да ће од данас почети о Црвеној звезди да се говори и у Албанији. Спортски медији се тренутно још тиме не баве. Само је тренер Тиране, Емануел Егбо, коментарисао око утакмице, да је Бог уз њих. Док је председник Рефик Хаљиљи обећао 100.000 долара за тим, уколико победе Динамо. То је било пре утакмице, а сигуран сам да ће то удвостручити за евентуалну победу против Звезде. Утакмица ће бити на стадиону у Тирани.

Навијачи Тиране спадају међу најагресивније и најпознатије у Албанији, каже наш саговорник. Уз то, додаје и да су они међу највећим противницима партије Едија Раме.

Утакмица ће бити одиграна без присуства публике. Ипак, Грило нам је рекао да ће он бити на стадиону, како би уживо могао да прати једну од најважнијих утакмица, у другом колу квалификација за Лигу шампиона. И док ће вероватно гласно навијати за домаћина, готово је сигурно да ће у себи бодрити и Црвену звезду.

НАВИЈАЛИ ЗА КЛУБОВЕ ИЗ СФРЈ

- МНОГИ људи у Албанији су пре деведесетих година били ватрени навијачи клубова некадашње СФРЈ, као што су Црвена звезда, Партизан, Динамо, Хајдук, Вардар или Будућност - истиче Грило.  

- Волим Дулета Савића и зато навијам за Звезду. Моја генерација у Албанији волела је да гледа фудбал, кошарку или одбојку када су играли тимови из бивше Југославије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

sasha

21.08.2020. 08:54

Lepo pročitati i čuti nešto vezano za Albaniju, a da nema negativnosti sa bilo koje strane, njihove ili naše. Nadam se da utakmica prodje lepo, a političari oportunisti i bilo koji ekstremaši da se nose...