ОДЛАЗЕ ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Преминуо некадашњи играч Звезде и Обилића, био на једној од најважнијих функција у српском фудбалу

Novosti online

19. 08. 2020. у 20:46

ОДЛАЗЕ ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Преминуо некадашњи играч Звезде и Обилића, био на једној од најважнијих функција у српском фудбалу

Фото Н. Скендерија

ЦРНИ дани за српски фудбал су настављени, након неколико лоших вести стигла је нова - преминуо је бивши фудбалер и спортски радник Ратко Пиљак.

Некадашњи председник Фудбалског савеза Београда умро је у Београду у 85. години а на поменутој позицији био је од 2005. до 2008, пише "Блиц".

На месту председника ФС Београда наследио је Митра Мркелу и пуно допринео у успешном раду те организације. Рођен је у Гламочу, по струци је био економиста, а поникао је у Булбудерцу из ког је потом прешао у Црвену звезду.

Сениорску каријеру обележио је играјући за београдски Обилић и већ поменути Булбулдерац у ком је почео, и завршио каријеру давне 1966.

Остао је у фудбал, радио је као члан омладинске комисије Црвене звезде, након деценију и по у њој постао је и председник. Такође, био је члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије и председник комисије ФСС за омладински фудбал, а активан је био и у оквиру секције ветерана Звезде.

Датум и место сахране биће познати накнадно.

(БЛИЦ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)