ИГУАИН О СЕБИ, ПОВРАТКУ У НАПУЉ, МЕСИЈУ: Не кајем се што сам напустио Наполи и прешао у Јувентус

Новости онлине

18. 08. 2020. у 14:01

ГОНЗАЛО ИГУАИН је поново на прекретници каријере.

ИГУАИН О СЕБИ, ПОВРАТКУ У НАПУЉ, МЕСИЈУ: Не кајем се што сам напустио Наполи и прешао у Јувентус

Фото: ЕПА

Пред исчекивање да ли ће се растати са Јувентусом овог лета или не осврнуо се на досадашњу каријеру и све проблеме које је она носила када је одлучио да напусти Наполи због селидбе у Торино. Упоредио је своју ситуацију пре неколико година са актуелном темом - евентуалним одласком Месија из Барселоне.

- Сећам се на пример да сам ја много патио у Премијер лиги. Шест месеци нисам успевао да се прилагодим. То нема везе са шпанском лигом. Тамо се игра леп фудбал, све је у лепоти игре. Нападаче дефанзивци не ударају као у Шпанији, публика не звижди на све што јој се не допада. Са друге стране је врло компликована лига. Не знам како би све то утицало на Леа. Најважније је да одабере оно што осећа да га чини срећним, а не оно због чега ће други бити срећни – рекао је искуни Игуаин у разговору за “90 минута” за Фокс спорт.

Осврнуо се Пипа и на свој одлазак из Наполија, после чега је добијао бојкот и претње смрћу од навијача из Напуља.

- Не жалим што сам из Наполија прешао у Јувентус. Знам да нисам савршен и могу да ме критикују да се нисам довољно залагао или да сам се угојио, али не могу рећи да сам неуспешан или да се нисам залагао... Јасно ми је да је намера да се науди када се тако критикује неко. Када сам то схватио престао сам да патим. – рекао је Игуаин упркос томе што је због те одлуке свашта доживљавао.

Тему будућности у Јувентусу оставо је отвореном јер ни он сам не зна шта како ће се његов пут одвијати:

- У будућности би било лепо да заиграм у МЛС. Сад сам овде и видећемо шта ће се дешавати. За пет дана почињемо припреме за нову сезону. Дали су нам неколико дана одмора – каже Аргентинац.

На питање хоће ли се вратити у Напуљ, Игуаин је у шали одговорио.

- Сад када је вирус корона ту хоћу. Ставићу маску и капу и то је то – рекао је кроз смех Пипа, а потом се уозбиљио. - То ми није у плановима. Мислим да ми није опроштено што сам отишао. Осећали су се као да сам отишао у победнички тим. Али то је њихово мишљење. Моје је било да изаберем шта ме чини срећнијим јер то је мој живот. Не жалим због тога. Колико играча је прешло из екипе у екипу, од Ривера до Боке, од Интера до Милана? Роналда и Пирла нико није називао издајником због тога. Одлуке које неко доноси су само његове. Ја сам постигао у дресу Наполија 36 голова... Дошао је позив Јувентуса и шта је требало да кажем? Желео сам да играм Лигу шампиона. Избор је био фер.

Игуаин уверава да му не недостаје наступ у репрезентацији Аргентине:

- Мислим да сам склопио сјајно партнерство са Месијем у репрезентацији Аргентине. Заиста сам волео да играм са њим. Не недостају ми ни репрезентација Аргентине ни аргентински фудбал. Морате себи поставити питање: Зашто се играчи који одлазе у Европу не врате у Аргентину? Тамо је у репрезентацији три пута већи притисак него у било ком тиму. С временом ће ме у Аргентинци више ценити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)