АСАНО ПОКУШАВА ДА РАЗУМЕ НАПЕТОСТ И ТЕНЗИЈУ: Дешавања и реакције у српском фудбалу и даље су ми на нивоу шока

Танјуг

16. 08. 2020. у 11:50

АСАНО ПОКУШАВА ДА РАЗУМЕ НАПЕТОСТ И ТЕНЗИЈУ: Дешавања и реакције у српском фудбалу и даље су ми на нивоу шока

Фото: М. Вукадиновић

ФУДБАЛЕР Партизана Такума Асано рекао је да утакмица против Радника у Сурдулици била тешка, али да је тим у другом полувремену показао право лице.

Црно-бели су у 4. колу Суперлиге победили Радник 2:0, головима Асана и Умара Садика.

- Било је заиста веома тешко, одједном се сва киша срушила изнад Сурдулице и било је немогуће играти. Били смо лоши у првом полувремену у односу на друго када смо успели да поставимо нашу препознатљивију игру - рекао је Асано за клупски сајт.

Јапанац је водећи гол за Партизан постигао на асистенцију Дениса Стојковића, који је у игру ушао као замена за Филипа Стевановића.

- Ми смо сви стартери и ми смо сви клупа, један тим који је стално заједно. Зависи само ко је кад и колико спреман и психички, како отворимо утакмицу, како се постави противник. Није фудбал видео-игрица. Ни у њој није лако да победите, а не када имате људе пред собом и не знате како ће изгледати сами ток утакмице. Али ми је веома драго што је Денис ушао у игру и што је лопта ишла преко њега до мене. Он је добар играч и мислим да ако настави да ради добро на тренинзима као до сада да ће нам доста помоћи - рекао је Асано и додао:

- Што се тиче самог гола, проценио сам у тренутку да на тај начин могу најбоље да смирим лопту и пошаљем је у гол што се и показало за добар потез. Битно је да Партизан победује, резултат је мање важан.

Он је упитан и како се носио са свим дешавањима у Партизану последњих десетак дана.

 
- За мене као некога ко долази из сасвим другачије културе су дешавања и реакције у српском фудбалу и даље на нивоу шока. Покушавам заиста да са једне стране разумем, али опет не схватам зашто су сви на клупи бесни и љути када одмах не дамо гол. Та нервоза и љутња се преноси и на свлачионицу на полувремену и буде заиста огроман притисак. Помислим, "Момци имамо друго полувреме, успећемо, поправићемо, само мирно и позитивно". Покушавају да ми објасне да сте ви темпараментан народ, да је код вас једноставно тако, да мора стално да је напето, тензија... Нашалимо се некада да бисмо могли да унесемо и пробамо неку технику из Јапана, као "мартиал артс". Најважније је да преносимо једни другима позитивне мисли и позитивну енергију и онда се то враћа…. То је закон природе - рекао је Асано.

- Допада ми се Београд и већ сам се навикао. Слабо сам имао времена да га упознам, јер сам сваки дан морао да се спремам за ову сезону. Мислим да Партизан има потенцијал да се бори за титулу и да је важно да смо све што је иза нас оставили и да идемо даље. Спремамо се сада и за нове утакмице,н ама није дозвољено да изгубимо и то је непрекидна борба - закључио је Асано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)