ТУХЕЛ ОТКРИО НАГЕЛСМАНА: Овај момак има невероватан таленат, биће велики тренер

Новости онлине

петак, 14. 08. 2020. у 10:05

ТУХЕЛ ОТКРИО НАГЕЛСМАНА: Овај момак има невероватан таленат, биће велики тренер

Фото АП

У полуфиналу Лиге шампиона снаге ће одмерити ПСЖ и Лајпциг, али оно што је посебно занимљиво је однос двојице тренера Томаса Тухела и Јулијана Нагелсмана.

Немачки двојац који седи на клупи полуфиналиста је први сусрет имао пре више од деценију.

Разочараном и здравствено ктхком Нагелсману је саопштена вест која је звучака катастрофално.

- Жао ми је Јулијане”, казао је доктор Аугзбурга. - Ово значи да вероватно нећеш моћи професионално да играш фудбал, чинило се да се цео свет срушио младом Немцу који је прво имао проблеме са леђима, а онда и коленом.

- Сећам се врло добро како ме је тада погледао”, присетио се неколико година касније његов тадашњи саиграч Кристијан Треш. “Као да је знао. Подигао је главу и рекао ми: у реду, ако не могу да успем као играч, успећу као тренер”.

Исте године, док је још био под уговором са Аугзбургом, један млади стручњак, тада тренер другог тима баварског клуба, увидео је његов чудесан талент за опажање детаља. Почео је да га шаље да скаутира ривале и скренуо пажњу људима из клуба: “Овај момак има невероватан талент. Биће тренер. Биће велики тренер, видим то”.

- Знате ко је то рекао? Томас Тухел. Када сам први пут наслутио да нећу моћи да играм на озбиљном нивоу нисам желео да имам било шта са фудбалом. Он ми је улио наду и показао пут. Због њега сам постао тренер”, не пропушта Јулијан Нагелсман да у свакој прилици истакне битност учињеног од стране Тухела.

И сада га чека да одмере снаге. Један против другог за финале, за шансу да дођу до највреднијег клупског трофеја. Судбина...

Нагелсман има само 33 године (млађи је од Месија и Роналда), а без дилеме је најперспективнији тренер данашњице. Али и један од најбољих...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)