ЧЕФЕРИН ОПТИМИСТА: Европско првенство ће се одржати са навијачима

Бета

четвртак, 13. 08. 2020. у 21:30

ЧЕФЕРИН ОПТИМИСТА: Европско првенство ће се одржати са навијачима

Фото: Н. Параушић

ПРЕДСЕДНИК Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин рекао је данас да се нада да ће се Европско првенство, које је због пандемије корона вируса одложено за следећу годину, одржати у истом формату и уз присуство навијача на стадионима.

- Имаћемо гледаоце на стадионима. ЕУРО би требало да се одржи са навијачима без промене формата у 12 европских градова - рекао је Чеферин за Франс Прес.

- Можда оно што нам данас изгледа чудно неће бити у децембру или јануару. Још имамо времена за размишљање о томе. За сада задржавамо исти формат и надамо се да ћемо имати навијаче на стадионима - додао је први човек УЕФА.

ЕУРО 2020 је требало да се одржи у јуну и јулу ове године у 12 градова, али је пандемија приморала УЕФА да у марту одложи то такмичење за следећу годину (11. јун - 11. јул).

Захваљујући том одлагању омогућено је да се заврше национална првенства, као и Лига шампиона и Лига Европа.

Чеферин је истакао да се не поставља питање о одржавању Европског првенства иза затворених врата, обзиром да, осим Француске где је дозвољено 5.000 људи на стадионима, већина европских земаља организује утакмице без публике.

- Не желим чак ни да причам о одсуству навијача или о ограниченом броју гледалаца. Желим да останем оптимиста, шаљем позитивну енергију и заиста мислим да ћемо имати навијаче на стадионима. Ако то не буде било могуће, разговараћемо... - рекао је Чеферин.

- Али, искрено верујем да ће се ствари нормализовати и пре следеће године - додао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)