СТОП НАВИЈАЧИМА: Немачки доктори једногласни - трибине стадиона остају затворене

Бета

11. 08. 2020. у 10:42

НЕМАЧКИ здравствени званичници блокирали су планове фудбалских клубова да се навијачи врате на стадионе с почетком нове сезоне у Бундеслиги.

СТОП НАВИЈАЧИМА: Немачки доктори једногласни - трибине стадиона остају затворене

Илустрација спорт Фото Dephositos

- Хиљаде навијача на стадионима - то је нешто што се не уклапа у тренутну ситуацију са пандемијом вируса корона. То је непотребан ризик - рекао је немачки министар здравља Јенс Шпан.

Kлубови прве и друге немачке лиге планирали су делимичан повратак навијача на стадионе, за шта је Немачка фудбалска лига израдила посебан протокол.

- Kонцепт лиге је теоретски добар. Али, одлучујуће је оно што се свакодневно догађа у пракси. Морамо остати опрезни. Навијачи на трибинама били би лош сигнал у тренутној ситуацији - рекао је Шпан.

И 16 министара здравља се на састанку сложило да им повратак навијача на стадионе није приоритет. Они су се били једногласни у одлуци стадиони треба да остану затворени.

- Тренутно се не залажемо за отварање стадиона, бар до 31. октобра. Тада можемо поново проценити ситуацију - рекла је Дилек Kалајџи, министарка државе Берлин за здравство, социјално старање и равноправност.

Немачка је до сада регистровала 217.835 случајева заразе корона вирусом и релативно низак број смртних случајева, 9.203, у поређењу са Француском, Шпанијом и Италијом, али постоји забринутост због недавног повећања броја заражених. Прошле недеље је регистрован највећи број новозарежених на дневном нивоу у последња три месеца.

Нова сезона у Бундеслиги почиње 18. септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)