ТСЦ ВЕРУЈЕ У УСПЕХ: Благи смо фаворити против молдавског тима

Бета

10. 08. 2020. у 17:25

ТСЦ ВЕРУЈЕ У УСПЕХ: Благи смо фаворити против молдавског тима

Фото: М. Вукадиновић

ТРЕНЕР фудбалера ТСЦ-а Золтан Сабо рекао је данас да је његова екипа благи фаворит у дуелу против молдавског Петрокуба и додао да ће предстојеће две утакмице у Супер лиги Србије тим из Бачке Тополе искористити да се што боље уигра за прву утакмици у Европи.

ТСЦ ће у првом колу квалификација за Лигу Европе играти против молдавске екипе Петрокоб Хинчести, одлучено је данас жребом.

Сабо је истакао да, без обзира на то што клуб из Молдавије није претерано познат, свакако није екипа за потцењивање.

- Не могу у овом тренутку да кажем да ли сам задовољан жребом, волео бих да смо домаћини, али шта да се ради. Ако прођемо, бићу задовољан - казао је Сабо, преноси клуб.

Према његовој оцени, можда се екипи ТСЦ може приписати улога благог фаворита

- Играмо у гостима, тако да нам та чињеница не дозваљава да кажем да смо изразити фаворити. Из неког генералног поређења молдавског и српског фудбала, произилази та оцена да смо фаворити - рекао је он.

Сабо је додао да је и као играч играо много европских утакмица и да је и као тренер учествовао у таквим дуелима, те је свестан да је домаћинство веома значајно и да је то што ТСЦ игра у гостима отежавајућа околност.

- Видећемо још, верујем да ћемо у наредним данима знати да ли ће се играти у Молдавији или на неутралном терену, због ситуације са пандемијом - рекао је Сабо.

Он је рекао и да форма екипе темпирана у односу на европско такмичење.

- Када смо видели распоред нашег првенства, темпирали смо да до те прве утакмице европске уђемо у неку оптималну форму. Имамо још две првенствене утакмице до тада и надам се да ће бити још боље него што је било у првим утакмицама, у којима смо, по мени, одлично стартовали. Ове две утакмице Суперлиге искористићемо да се што боље уиграмо за ту прву утакмици у Европи - додао је он.

ТСЦ је прошлу сезону, као дебитант завршио на четвртом месту на табели Супер лиге и тако први пут изборио пласман у европско такмичење.

- Ми се надамо победи, желимо да играмо нашу нападачку игру, да доминирамо и да тако дођемо до следећег кола - рекао је генерални директор ТСЦ-а Саболч Палађи, који се одмах после жреба посветио прикупљању информација о противнику са којим би требало да игра 27. августа.

Палађи је прецизирао да ће у наредним данима бити познато где ће се меч играти, обзиром на то да молдавска екипа, као домаћин одлучен жребом, има 24 сата да одговори Уефи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)