ДЕКИ ДОБИЈА МАКЕДУ: Италијан пристао на годишњу плату од 500.000 евра

З. Ћоровић

07. 08. 2020. у 22:50

ДЕКИ ДОБИЈА МАКЕДУ: Италијан пристао на годишњу плату од 500.000 евра

Федерико Македа Фото ЕПА

СВЕ су веће шансе да се Дејану Станковићу испуни велика жеља овог лета - италијански нападач Федерико Македа је близу доласка у Црвену звезду.

Преговори су у завршној фази, Македа се са црвено-белима договорио за годишњу плату од 500.000 евра, остало је још и да Панатинаикос пристане на отприлике исто обештећење.

- Питате ме за Македу? Прочитао сам и ја у новинама ту вест. Стално сам у контакту са челницима клуба, ако се нешто буде десило, знаћу први. Клуб заиста ради феноменалан посао, ту мислим на директора Терзића заједно са Мркелом. Много смо причали у последњих месец дана, они знају моја размишљања и како желим да изгледамо. Биће још појачања, то знајте. Ето, нешто сам вам открио. Али нећу о именима - ништа директно није открио Станковић, али се по осмеху уз ову причу чита и наговештај између редова да је Македа вероватно један од тих појачања о којима прича.

Тренер Црвене звезде дао је до знања да су много мањи изгледи да овог лета и Бане Ивановић обуче црвено-бели дрес, иако је пре два дана "ухваћен" на ручку са Терзићем.

- То су два пријатеља, дуго се познају. Не знам о чему су причали. Нормално је да се оде на ручак са пријатељем, и то је феноменално. Бане је легенда српског фудбала, њему су у Црвеној звезди увек врата отворена. Знам шта је жеља, не знам шта је реалност.

Пред недељно (18.30) гостовање Мачви, Станковић тражи максимални приступ својих играча.

- Свака утакмица носи ризик. Ово ће бити трећи меч у осам дана. Излазимо из припрема, али спремамо се да не направимо кикс. Знамо како Мачва игра и на основу тога ћемо се потрудити да нас не изненаде, већ да реагујемо правовремено и не проспемо бодове. Неминовно је да се некад киксне, умор, засићење и сви фактори улазе у то, али то прави разлику у великим клубовима. За нас је свака утакмица дерби, идемо бод по бод, сваки је важан.

Само је одмахнуо руком на констатацију да је његов тим после два кола три корака испред вечитог ривала Партизана.

- Не гледамо табелу, фокусирани смо на нас. Знамо календар, спремили смо се добро за то. Укалкулисамо смо све, имамо широм ростер, одличне играче. Са великом жељом дочекујемо сваку следећу утакмицу, али титула не може да се освоји у августу. Све иде како треба, радимо добро и концентрисани смо за меч у Шапцу. Здравствени билтен је добар, Гаврић, Бен и Боаћи који су вукли повреде још од краја прошле сезоне су сада спремни и конкурисаће за меч.

Навијачи с нестрпљењем да виде и Кангу у Звездином тиму.

- Нереално је очекивати га у сутра пртоив Мачве. Кренуо је јуче да тренира, не желим да рескирамо са њим. Причао сам и за Санога тако, трпели смо критике да га сачувамо и сада имамо одличног играча. Разговарао сам са Кангом јуче, изнео му како желимо да изгледа на терену, шта треба да ради и он то савршено разуме. Едукован је играч, зна шта може - хвали повратника Станковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)