ИСПАД НАВИЈАЧА ТСЦ: “Плави бећари” шире мржњу, клуб бодре на мађарском

Н. Иљукић

01. 08. 2020. у 19:07

ИСПАД НАВИЈАЧА ТСЦ: “Плави бећари” шире мржњу, клуб бодре на мађарском

Фото: Инстаграм/ТСЦ

СТАРТ нове сезоне фудбалске Суперлиге Србије почео је умивен национализмом тамо где се то можда најмање очекивало.

Дерби севера Србије у којем су снаге одмерили и ремизирали ТСЦ из Бачке Тополе и новосадска Војводина (2:2) имао је увертиру обојену шовинизмом и национализмом мађарских ултранационалиста који су се сакрили иза плашта и назива навијача ТСЦ "Плави бећари" и на приземан начин најавили дуела са Вошом у стилу "дербија југа".

- Нова сезона почиње и наш вољени тим креће у марш против једне од најјачих екипа лиге, то нам даје разлог за славље. Уз то, успели смо да уђемо у Европу, имамо добре шансе да у овој сезони играмо на свом новом стадиону и све почиње "јужним дербијем". Али, пред празним столицама, што је екстремно тешко прихватити - написали су "плави бећари" у свом саопштењу.

Први је на све више него емотивно реаговао тренер Војводине Ненад Лалатовић и то одмах после меча у Сенти. Он је после ремија свог тима који је домаћину обезбедио Владимир Силађи у 79. минуту, у ствари најмање причао о утакмици, а много више о националистичком испаду домаћих навијача у најави дуела.

- Морају сви да знају, пре свега због свих актера овде, па и свих осталих у целој Србији да ово није био, не знам какав дерби југа. И нека се то једном зна, ово је био дерби севера Србије, велике, наше Србије, најлепше на свету. То мора да се зна! У Србији се игра српски дерби и не може да се игра другачији дерби. Данас се играо српски дерби, дерби великог севера Србије, велике Војводине - са превише емоција је Лалатовић говорио у ТВ камеру после ремија са ТСЦ.

БОДРЕ КЛУБ - НА МАЂАРСКОМ

ЗА навијачку групу "Плави бећари" први пут се чуло када је ТСЦ ушао у Суперлигу, а свој националистички иступ имали су још у октобру прошле године када је тим из Бачке Тополе гостовао Звезди и изгубио 3:1. Тада је педесетак навијача ТСЦ дошло на стадион "Рајко Митић" и први пут се чуло оно што заправо раде стално, док је још публика могла на трибине у Србији: они свој клуб 90 минута бодре песмама на - мађарском језику.

Нема сумње да ће ово бити ствар истраге Министарства унутрашњих послова Србије, јер сектор за високотехнолошки криминал сада треба да открије ко је седео за тастатуром у петак поподне и просипао националистичке пароле у најави једне сасвим обичне утакмице. Да ствар буде политички осетљивија, напредак фудбалског клуба ТСЦ из Бачке Тополе и изградња комплетне инфраструктуре помогнута је пре две године са 9,5 милиона евра од стране Владе Мађарске.

Можда ће посла имати и Фудбалски савез Србије и његова Дисциплинска комисија, мада цео инцидент не подлеже директно дисциплинском правилнику пошто се ово није догодило на самом стадиону и спортском догађају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)