НИШТА ОД ВЕЛИКИХ ПЛАНОВА: Богаташи из Саудијске Арабије одустали од куповине Њукасла

Бета

31. 07. 2020. у 11:08

ИНВЕСТИЦИОНИ фонд из Саудијске Арабије на челу са принцом Мухамедом бин Салманом повукао је своју понуду за куповину Њукасла.

НИШТА ОД ВЕЛИКИХ ПЛАНОВА: Богаташи из Саудијске Арабије одустали од куповине Њукасла

Фото: Танјуг/Lindsey Parnaby/Pool via AP

Тај фонд је намеравао да за 300 милиона фунти купи 80 одсто Њукасла и куповину је договорио с власником Мајком Ешлијем.

Међутим, након четири месеца чекања, посао је пропао. Како су раније писали медији, власти у Великој Британији одуговлачиле су с одобравањем овог посла због умешаности Мухамеда Бин Салмана у пиратерију и нелегално преношење фудбалских утакмица.

Тај посао је, такође, наишао и на жестоко противљење група за заштиту људских права које тврде да Саудијска Арабија прибегава "спортвошингу", односно прању имиџа улагањем у спорт како би се скренула пажња с кршења људских права.

- Одлучили смо да се повучемо из куповине фудбалског клуба Њукасл. То радимо са жељењем, јер смо били јако заинтересовани да инвестирамо у клуб и град и веровали смо да ћемо моћи да променимо историју клуба с традицијом и сјајним навијачима - наводи се у саопштењу Инвестиционог фонда.

- Због непредвидиво дуготрајног процеса, комерцијални договор између инвестиционог фонда и садашњих власника Њукасла је истекао и наш план о преузимању клуба није заживео - додаје се.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)