ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА МИХУ: Синиша почасни грађанин Болоње, хвалоспеви стижу са свих страна

Танјуг

27. 07. 2020. у 20:54

ПРОСЛАВЉЕНИ српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић, данас је званично постао почасни грађанин Болоње.

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА МИХУ: Синиша почасни грађанин Болоње, хвалоспеви стижу са свих страна

Фото: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Одлука је донета огромном већином гласова на састанку градског Савета, јавним гласањем и у присуству градоначелника Вирџинија Мероле.

У образложењу се наводи да је Михајловић заслужио највеће градске почасти, како због својих тренерских квалитета, тако и због људских особина.

- Синиша се вратио у Болоњу почетком 2019. године у тренутку када се наш тим налазио на ивици амбиса. Његов карактер и тренерска вештина допринели су да се на чудесан начин спасемо испадања и да оборимо рекорд по броју освојених бодова у ери председника Сапута. Сви смо знали да је на терену непоколебљив, али начин на који се изборио са опаком болешћу говори о томе да је и ван терена неустрашиви борац - изјавио је Ђан Марко Де Бјазе, иницијатор идеје да се најбољем српском тренеру у 2019. години додели звање почасног грађанина Болоње.

Како је навео, Михајловић чак и током лечења од леукемије, ниједног тренутка није окренуо леђа екипи и навијачима.

- Однос који је за време најважније животне битке успоставио са грађанима Болоње, превазилази оквире спортске страсти и заслужује дубоки наклон, не само Италије, већ читавог света. Посебно нам импонује његова изјава да се осећа „сином Болоње“. Јер Болоња је таква: прихвата те, пази те, брине о теби...Многи су у Синиши Михајловићу пронашли додатну енергију да се изборе са својим проблемима или да се излече од тешких болести - истакао је Де Бјазе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

КОЛИНА СА КОСОМ: Слика коју до сада сигурно нисте видели! (ФОТО)