ЗВЕЗДА БИ МОГЛА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ШТОПЕРА: Спартак "флертује" са Дегенеком

З. Ћоровић

24. 07. 2020. у 20:12

ЧИМ је Митар Мркела изјавио да Милоша Дегенека (26) тражи један велики клуб, новинари су брзо "провалили" да се ради о Спартаку из Москве.

ЗВЕЗДА БИ МОГЛА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ШТОПЕРА: Спартак флертује са Дегенеком

Фото: Н. Параушић

Ипак, и ову информацију би требало узети са резервом, пошто је на тој истој конференциј за штампу спортски директор црвено-белих изјавио да "90 одсто онога што пише у медијима, а односи се на прелазни рок, није истина".

Никог не чуди то што се разни клубови често распитују за Дегенека, он се од доласка на "Маракану" доказао као играч који одскаче квелитетом и срчаношћу. Његове огромне заслуге у сада већ историјском мегдану у Салцбургу, ниједан навијач Црвене звезде никада неће заборавити, нити потценити, а голом у Берну добро је погурао екипу и ка другој узастопној Лиги шампиона.

Сазнало се и то да се руски Спартак, Звездин братски клуб, за сада само распитује за Звездиног штопера и да се посао неће реализовати испод понуде од три милиона евра. Толики новац су зимус нудили и кинески клубови, али је Милош решио да остане, јер на првом месту жели да настави каријеру у Европи. У Азији је већ био у Ал Хилалу, коме га је Звезда прво продала за 3,25 милиона, па га прошлог лета откупила од Арапа за 1,5 милиона евра. На свим пољима, показао се као црвено-бела "златна кока".

Овај Дегенеков флерт са Спартаком још је на почетку и није озбиљан. Можда ће ускоро узнапредовати, сем уколико Мркела није мислио на неки други велики клуб, па он ускочи из потаје. Сигурно ни тренеру Дејану Станковићу не би било ни мало пријатно да пред велике изазове остане без овако важног адута.

Сем Дегенека, најтраженија "роба" у Звездином излогу су млади фудбалери, Жељко Гаврић и Његош Петровић. Њихова цена је око пет милиона евра и свако ко буде хтео толико да завуче руку у џеп, моћи ће и да купи највредније бисере са "Маракане".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)