"СТОТКА" САМО САН: Ливерпул изгубио шансу да достигне рекорд Манчестер ситија

Г. К.

16. 07. 2020. у 21:14

СТОТКА САМО САН: Ливерпул изгубио шансу да достигне рекорд Манчестер ситија

Мане на мечу са Арсеналом Фото АП

ТИТУЛА је после 30 година стигла на "Енфилд", и то је за све навијаче Ливерпула најважније.

Ипак, за маестралну чету Јиргена Клопа остаће недостижни различити рекорди Манчестер ситија, које је имао шансу да обори, пре пораза од Арсенала (1:2).

Први се тиче највећег броја освојених бодова на крају првенства. "Грађани" су прошле сезоне имали тачно 100, а Салах, Мане и дружина су два кола пре краја на 93 поена, и тако максимално могу стићи до 99. Кривица иде на њихову воденицу, јер су у протекла три кола освојили само бод (порази од Ситија, Арсенала и реми са Барнлијем). Ти порази су, такође, и истопили предност коју су имали над другопласираним. Тренутно имају 18 поена више од Ситија, и са претпоставком да ће оба тима победити у преосталим окршајима, и овај рекорд остаје у власништву плавих из Манчестера, који су пре две сезоне имали 19 више од првог пратиоца.

Као важан детаљ успеха "редса" се истицала гранитна одбрана, која је, пак, 29 пута вадила лопту из мреже, чак 14 пута више од Челсија у сезони 2004/2005.

Међутим, било како било, све ово је само игра бројки и статистике. Оно шта највише вреди и због чега се и игра фудбал, пехар, налази се, потпуно заслужено, у рукама црвених.

НИКО КАО АРСЕНАЛ 2003/2004.

Од раније је познато да Ливерпул неће сезону завршити без пораза (то је успео Арсенал у сезони 2003/2004), као и да неће имати највише победа на страни. У тој категорији предњачи Сити са 16 победа на гостујућим теренима, док "редси" до краја такмичења могу доћи до максимално 14.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)