ЧУКАРИЧКИ СЕ НАДА ДА ЋЕ СЕЗОНА ПОЧЕТИ НА ВРЕМЕ: Појачања, ван наше школе, морају да имају добар квалитет

Бета

16. 07. 2020. у 15:22

ЧУКАРИЧКИ СЕ НАДА ДА ЋЕ СЕЗОНА ПОЧЕТИ НА ВРЕМЕ: Појачања, ван наше школе, морају да имају добар квалитет

Миросављевић и Матијашевић фото: Н. П.

СПОРТСКИ директор Чукаричког Ненад Миросављевић рекао је да се нада да ће Супер лига почети на време и да неће бити прекидана због пандемије вируса корона.

Фудбалери Чукаричког се налазе на припремама на Златибору. Миросављевић је рекао да припреме иду по плану и да се сви придржавају инструкција у вези са спречавањем ширења корона вируса.

- Ситуација се мења буквално из дана у дан. Искрено се надам да ће Супер лига почети на време, да ће се све смирити у догледно време, али не можемо да будемо сигурни у то. Већ смо били у ситуацији да прекидамо првенство, ако се то поново догоди, било би проблематично, да не кажем погубно - рекао је Миросављевић за клупски сајт.

Планирано је да Супер лига почне 1. августа. Миросављевић је рекао да осим новајлија Немање Тошића и Данила Пантића, неће бити много долазака у летњем прелазном року.

- Можда један, евентуално два играча, то је за овај прелазни рок. Мислим да можемо да будемо и више него задовољни урађеним. Свима је познат квалитет Данила Пантића, биће велико појачање за нас. Такође, Тошић је поникао у Црвеној звезди, одиграо је прилично добро у Мачви, сматрам да ће и он бити појачање. Покушавамо да будемо уз раме вечитим ривалима. Наше амбиције су познате, из године у годину се не мењају, евентуално могу да буду веће. Долазак Пантића је доказ, циљ је да се пре свега ослањамо на нашу школу, а ако долазе појачања, морају да имају изузетан квалитет. Наша школа је међу најбољим у држави, имамо велики број талентованих играча - додао је Миросављевић.

Он је рекао да је фудбалер Слободан Тедић направио трансфер снова преласком у Манчестер сити и да ће то бити додатни мотив за младе играче Чукаричког да добрим играма скрену пажњу великих европских клубова.

Чукарички у прошлој сезони није остварио циљ, пошто није успео да се пласира у квалификације за Лигу Европа.

- Европа ће нам сигурно недостајати. То је био наш циљ пред почетак сезоне, нисмо успели да га остваримо, тиме не можемо да будемо задовољни. Играње у Европи је велики мотив за све играче, на радару су и скенеру многих других клубова у том случају - рекао је спортски директор.

У предстојећој сезони у Супер лиги ће се такмичити 20 клубова.

- Број утакмица ће мање-више бити исти, имаћемо меч више у Супер лиги. Мала непознаница су клубови који су ушли у елиту, али самим уласком показали су да имају квалитет. Видећемо у којим ће саставима играти, каква ће појачања довести. Сигурно је да никоме неће бити лако против тих екипа - оценио је Миросављевић.

Он је изразио наду да ће ВАР технологија ускоро почети да се примењује на српским теренима.

- Од почетка смо били заговорници ВАР технологије. То би донело мањи притисак на судије. Код нас је била ситуација да се подигне велика прашина кад судија погреши, прича се одмах да ли је то било намерно... Сигурно је да се овим системом повећава регуларност - рекао је Миросављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)