ХАЛИЛОВИЋ О СЛУЧАЈУ МЛАДИЋ: Прете ми смрћу, а мој отац је рањен као војник Армије БиХ

В. БЛАГОЈЕВИЋ

уторак, 14. 07. 2020. у 19:50

ХАЛИЛОВИЋ О СЛУЧАЈУ МЛАДИЋ: Прете ми смрћу, а мој отац је рањен као војник Армије БиХ

Фото: В.Благојевић

БЕЛМИН Халиловић (23), фудбалер из Сарајева, 10. јула потписао је уговор са ФК Алфа из Модриче, а раскид уговора је добио за четири дана због шале са, како каже, сада бившим пријатељем.

Наиме, он се фотографисао у дресу рукометне репрезентације Србије и из штоса написао испод фотографије "Живи Ратко Младић" са три смајлића.

- Нашалио сам се са бившим пријатељем Србином, православцем, који је мени послао поруку како ће "опет ухватити Насера Орића". Све се то десило 1. јула. Мислио сам да је то шала, као и раније хиљаде таквих и сличних између мене и мојих пријатеља. Имам пријатеље свих националности и сви ме знају као младића који воли шалу и зезанцију. Па ја живот схватам као зезанцију. Нисам могао ни да слутим да ће ми све ово живот загорчати - са дозом туге у гласу Белмин Халиловић почиње причу за "Новости".

Белим са свих страна добија поруке подршке, али су му многи претили, чак смрћу и њему и неговој породици.

- За само један дан добио сам 700 порука. Прете ми смрћу због шале, а мој отац је рањен као војник Армије БиХ. Прете и мојој породици. За њих се бојим. Што се мене тиче, ја се не плашим, спреман сам да одговарам за све своје поступке. То је мој живот и ја њиме располажем - каже Белим.

ОТКАЗ ЗБОГ ПРИТИСКА

ИЗ ФК Алфа су истакли да им је жао што се све ово дешава једном младом човеку, али су морали да му дају отказ, јер су трпели велики притисак из фудбалских кругова.

- Клуб се ограђује од таквих и сличних ствари, и од својих чланова захтева да се искључиво концентришу на спорт и професионалне обавезе које фудбал носи - стоји у саопштењу ФК Алфа Модрича.

Фудбалом се Халиловић бави од малих ногу. Играо је за сплитски Хајдук, Олимпик (Сарајево), Неретву (Метковић), Искру (Бугојно) Травник и Симбао (Маглај).

- Дошао сам у Модричу по препоруци мога саиграча и пријатеља Владе Копривице. У клубу сам одлично примљен и онда се појављује та фотографија. После тога, на клуб је вршен притисак и јуче су ми дали отказ. Тренутно сам у Модричи, овде су људи добри, средина је спортска, стекао сам за неколико дана велики број пријатеља који ми пружају подршку. Клубу ништа не замерам, шта више, захваљујем на подршци - каже Халиловић.

Белим Халиловић још није свестан шта га је снашло. На граници је суза, медији га зову, а он стрпљиво појашњава насталу ситуацију.

Фото: В.Благојевић

 

- Од свега ми је најтеже то што ме је издао друг, пријатељ, брат, са којим сам делио и добро и зло у овом спорту. Колико је само пута био код мене кући, колико пут смо поделили ручак моје мајке, а он ме продао на нашу шалу, за мале паре и уништио ми живот. Страшно, идемо даље, ја знам ко сам и шта сам. Имам ја још пријатеља и очекујем од њих да ће ми помоћи да ово превазићем - каже Халиловић, који је нагласио да је већ добио три понуде клубова из Републике Српске.

СМЕСТИЛИ МИ МЕНАЏЕРИ

У ОВОЈ ситуацији, како каже Белмин, најружније су се понели менаџари, који су му максимално загорчали живот.

- Јасмин Мемишевић, менаџер и бивши фудбалер, упозорио ме је да морам да сарађујем са Данијелом Павловићем Данцем ако желим да ми не буде уништена каријера. Павловић ми је послао аудио-поруку да ће ми каријеру уништити уколико му не дам одређену своту новца. Разговарао сам са тим људима и имам снимљене разгворе и они су ми сместили све ове проблеме - констатује Халиловић.

Фото: В.Благојевић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Lux

15.07.2020. 07:26

Као Модричанин могу да кажем да је ФК Алфа Модрича, са овим себи дала аутогол, код домаћих навијача. Поређења ради, прошле године је момак Србин у Звијезди из сусједног Градачца (у Федерацији БиХ) добио отказ јер је честитао 9. јануар, дан Републике Српске.