ПРВИ РАПОРТ САВЕ МИЛОШЕВИЋА СА ЗЛАТИБОРА: Отворио се простор за млађе и нећемо много лутати

Бета

14. 07. 2020. у 14:36

ПРВИ РАПОРТ САВЕ МИЛОШЕВИЋА СА ЗЛАТИБОРА: Отворио се простор за млађе и нећемо много лутати

ФК Партизан

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић оценио је данас да нема разлога да се одлаже почетак Суперлиге Србије, јер се у Европи играју такмичења без публике у сред пандемије вируса корона.

- Када су у питању одлуке државе не бих се мешао, морамо се повиновати одлукама. Али као мене питате, нема ниједан разлог да одлажемо лигу с обзиром да се игра у целој Европи без публике. Тако ће бити не само у августу него и пар месеци после тога. Тако је свуда у Европи, мислим да ће тако бити и код нас. Ако бисмо померили пар недеља, не знам како бисмо успели поново да редефинишемо комплетан распоред, нема термина - рекао је Милошевић на конференцији за новинаре на Златибору.

Председник Медицинске комисије Фудбалског савеза Србије Миљко Ристић рекао је да би било ризично окупљати се на стадионима због пандемије и да би првенство могло да почне без публике, али да "фудбал без навијача није никакав спорт”.

- Не видим зашто не бисмо играли фудбал кад игра цела Европа. Морамо се повиновати већини, а већина жели да крене лига 1. и 2. августа - додао је Милошевић.

Фудбалери Партизана налазе се на припремама на Златибору, а Милошевић је рекао да је задовољан условима.

Упитан о ситуацији са пандемијом и да ли је забранио играчима да излазе, Милошевић је рекао да је од играча тражио да буду професионални и да размишљају о томе како да се заштите. Он је додао да је клуб предузео све мере заштите, да су играчи дисциплиновани и да верује да ће се све мере поштовати.

- Знају да су сваки изостанак, температура, седам дана одсуства са тренинга. Када имамо три недеље рада то практично значи да су остали без припрема. Схватили су озбиљно. У хотелу на Златибору готово да нема других гостију осим спротиских екипа које покушавају максимално да се заштите и не прети нам опасност. Сви водимо рачуна, свима је у интересу да сачувамо играче од короне. Проблем са короном ће трајати још, бићемо присиљени да се максимално заштитимо и да сачувамо играче. То ће бити један од примарних задатака, да сачувамо екипу, а тако и други наступају. Логично је да се тестирамо из превентиве, тренутно немамо ниједан проблем и надам се да ће остати таква ситуација", додао Милошевић.

Од ове сезоне екипе ће у првом тиму морати да имају најмање двојицу играча млађих од 21 године, а Партизан је као и обично припремама прикључио неколицину младих фудбалера. Милошевић је рекао да клуб има довољан број играча да испуни бонус, али да је и на осталим омладинцима да се докажу.

- Филип Стевановић је већ одиграо доста утакмица као стартер, Лазар Павловић исто. Отворио се простор за млађе, нећемо пуно лутати, приоритет су момци који су прошле године наступали. Ове које смо прикључили можда ће имати лакши пут јер смо на неки начин присиљени да имамо двојицу у стартних 11. Неће им бити лако. Али, то је једна од главних ствари којима ћемо посветити пажњу на припремама и када почне првенство, да их што пре уведемо у захтеве првог тима. Не планирам да смањим захтеве ни да мењам филозофију игре Партизана, они ће што пре морати да дођу на тај ниво.

Партизан је на припреме повео четворицу голмана, а у екипу се вратио Марко Јовичић, коме је истекла позајмица у Хибернијансу. Милошевић је рекао да ће због новог правила шансу добити и млади Александар Поповић. Говорећи о Немањи Стевановићу, тренер црно-белих рекао је да је то готова ствар и да ће голман ускоро продужити уговор.

Упитан о новом помоћнику у стручном штабу Радовану Ћурчићу, Милошевић је навео да се дуго познају и да није требало да се уходавају и да све иде по плану.

По препоруци Сејдубе Суме, на пробу у Партизан дошао је репрезентативац Гвинеје Абдулај Сисе, а Милошевић је рекао да су први утисци позитивни.

- Он је десни бек, немам информацију да је играо центархалфа. Сума нам је то поменуо пре пар месеци. Искусан је, школован играч, то смо видели на тренинзима и зато смо га повели на Златибор. Од њега ће зависити, али не треба да журимо - рекао је тренер Партизана.

На питање о ограничењу броја страних играча у екипи, Милошевић је рекао да ако се процени да ће Сисе појачати конкуренцију у екипи, да ће га клуб довести.

- Обично Партизан није имао више странаца. Нисмо користили ни ову четврицу, имали бисмо већу ротацију. На пример, Црвена звезда је имала осам, девет, а четворица су могли да играју. Ако проценимо, зашто да не, али нећемо по сваку цену. Евидентно је квалитетан, не бисмо имали никакве трошкове, он је слободан играч, ако можемо доброг играча да доведемо за мале паре, што да не.

Говорећи о новим играчима, Милошевић је навео да то стварно треба да буду појачања, пошто Партизан има већ формиран тим.

- Имамо добре странце, добре домаће играче и да би неко дошао мора да буде много добар. Много добри су много скупи. Нећемо да журимо са довођењем, имамо формиран тим, осим у ситуацији да неко оде. Очекујем да ћемо некога довести, али прелазни рок траје до средине октобра, нећемо журити – река је Милошевић.

У прва два кола нове сезоне у Супер лиги Партизан ће играти у Крушевцу и Новом Пазару, а упитан шта је о томе помислио, Милошевић је одговорио: "Нисам ништа помислио".

- Лига Европа почиње тек крајем августа и на почетку сезоне ћемо да се посветимо првенству. Без обзира на противнике морамо да будемо прави и ако тако буде мање је битно ко је са друге стране - навео је на крају Саво Милошевић.

Прву контролну утакмицу црно-бели играју у четвртак 16. јула против Трепче, затим ће играти у суботу против Младости, а 22. јула против Златибора. Уочи почетка првенства Партизан ће у Београду играти против Пролетера, 26. јула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)