ОДЛУКА ЦАС УМАЊУЈЕ ТЕЖИНУ ПРАВИЛА УЕФА

Novosti online

понедељак, 13. 07. 2020. у 14:12

ОДЛУКА ЦАС УМАЊУЈЕ ТЕЖИНУ ПРАВИЛА УЕФА

фото: ЕПА

ПРЕДСЕДНИК шпанске Ла Лиге Хавијер Тебас исказао је, после помиловања Манчестер ситија, сумњу према Суду за спортску арбитражу у Лозани.

- Морамо поново да оценимо да ли је ЦАС одговарајуће тело коме би требало да се улажу жалбе на одлуке фудбалских институција. Швајцарска је земља са великом историјом арбитраже, ЦАС није у складу са стандардом – рекао је Тебас.

УЕФА је у фебруару казнила Манчестер сити са двогодишњом суспензијом из евроспких такмичења и одредила јој да плати 25 милиона фунти због кршења финансијског фер плеја, а ЦАС је ту одлуку срушио због “непостојања довољно доказа”.

Неколико сати након доношења, практично ослобађајуће, одлуке и усвајања жалбе Манчестер ситија на друштвреним мрежама су се оглашавали фудбалски заљубљеници који су, углавном, сугерисали да су ограничења и правила УЕФА „мртва“.

Гери Линекер се пита како ће УЕФА да настави даље с обзиром на то каква је одлука ЦАС.

- Тешко је замислити како ће правила УЕФА да преживе ово. У ствари, може ли УЕФА преживети последице овакве одлуке Суда у Лозани? - написоа је Ленекер на Твитеру.

ЦАС је међународно, независно тело, основано 1984. године, које решава спорове у вези са спортском арбитражом. Седиште јој је у Лозани, у Швајцарској, а тело се последњих година бавило великим бројем важних случајева, и то не само у фудбалу, већ и у свим другим сферама спорта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)