ЋУРЧИЋ ПРИЧАО О ТЕРЗИЋУ: Направио је од Звезде гиганта, спавао сам код њега кући и сећам се када је мувао Цецу

Новости онлине

09. 07. 2020. у 20:07

ЋУРЧИЋ ПРИЧАО О ТЕРЗИЋУ: Направио је од Звезде гиганта, спавао сам код њега кући и сећам се када је мувао Цецу

Саша Ћурчић фото: В. Данилов

Бивши контроверзни фудбалер Партизана и неколико енглеских клубова Саша Ћурчић испричао је у недавном разговору у емисији "Мојих топ 11" и једну анегдоту са актуелним генералним директором Црвене звезде Звезданом Терзићем.

- Терза ми је десни штопер (у ОФК Београду). Мој породични пријатељ у то време, спавао сам 170 пута код њега у Бачкој Тополи, код његових родитеља. Али пре свега, да ти кажем за овога... Опасно позитивног, много доброг играча на терену, али више ван терена ми је фасцинантан. Постављање њега овде је неки омаж - каже Ћурчић.

Ђани је наставио да хвали Терзића и истиче велики резултат који је постигао са Звездом

- Значи оно што је он урадио са Звездом, то Медичи није урадио са Фиренцом. Нисам очекивао, чак сам у неким моментима изјавио... тај сизифовски, монументални пројекат да ти преузмеш Звезду и направиш такве резултате, а да ти клуб није у ЕУ. Да уђеш у Лигу шампиона и такве великане овде (доведеш). Једноставно, та структурна трансформација Звезде, која је у једном моменту била Чарлс Дикенс сатирични, комедијашки клуб са Ден Таном.


Ћурчић је каријеру почињао у ОФК Београду за који је играо од 1991. до 1993. године, у исто време када је тамо био и садашњи директор Звезде. Отуд је Терзић завршио у идеалних 11 по избору Ћурчича. Тим пре што Звезда по његовом мишљењу данас ни по чему не подсећа на клуб од пре десетак година.

- Сећате се оне Скупштине кад Пижон није могао да уђе, кад нису имали за воду и струју. Мислио сам да је то нека репродукција Мамићевог (Динама), али он је направио јачи, направио је од Звезде један гигант, али ракетном политиком. Корак као овај Елон Маск -каже Ћурчич.

Присетио се и како је почела читава прича Терзића са његовом супругом Светланом.

- Баш смо пре неколико година сели он, ја и Цеца у Лондону. Ја сам прошао то његово заљубљивање са Цецом. Одлазак у теретану на Карабурми пошто је тамо био Атлетски клуб, Цеца је тамо била дапчевићки дијамант. Била је стварно величанствена и лепа. Овај је стално ишао тамо, ја га питам "где ћеш", он у теретану, свака два минута, нисам ни знао -испричао је Ћурчић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)