ПРАВИ "БОДА ТАЈСОН" ДОБИО И НАСТАВАК НАДИМКА: Ово је казна за српског тренера који је крвнички пребио судију пред децом

Novosti online

30. 05. 2023. у 18:15

СЦЕНЕ насиља, нажалост, нису заобишле ни једну фудбалску утакмицу млађих пионира, а недавни велики скандал на мечу Милано старса и Будућности из Добановаца, који је прекинут због физичког напада на судију, данас је добио епилог. И, као у поп

ПРАВИ БОДА ТАЈСОН ДОБИО И НАСТАВАК НАДИМКА: Ово је казна за српског тренера који је крвнички пребио судију пред децом

ФОТО: Новости

И, као што је у популарној серији "Породично благо" Слободан Бода Танасијевић добио надимак "Тајсон, доживотна", јер је претукао судију и забрањено му је да се више бави који је волео, исти епилог је у реалном животу задесио тренера Александра Миланова.

Наиме, Комесар за дисциплину за млађе категорије Фудбалског савеза Београда донео је одлуку да се тренер млађих пионира ФК Милано старс из Београда, поменути Александар Миланов, казни трајном забраном обављања било какве активности која је у вези са фудбалом, и то због непосртског, агресивног и безобзирног понашања на утакмици са добановачком Будућности. 

У опису онога што се дешавало након црвеног картона голману Милано старса, наводи се следеће:

- Физички напад на судију утакмице, који је манифестован на начин што је тренер Миланов Александар својом главом ударио судију у пределу лица (чела), а  затим и затвореном шаком у пределу носа, након чега је шутирао судију у пределу стомака, изазван је (требало би да пише "изведен је", прим. аут.) са посебном одлучношћу, упорношћу и безобзирношћу, а све пред уплашеном и шокираном децом и њиховим родитељима који су то згрожено посматрали. На описани начин, тренер је нанео тешке телесне повреде судији утакмице, с обзиром на то да му је сломио нос и изазвао бројне друге повреде које су констатоване у медицинској документацији која је достављена у списе предмета. Истовремено, неприхватљиво понашање тренера је нанело немерљиву штету угледу клуба, ОФТ ФС Београда, као и самом Фудбалском савезу. Наставак психичке тортуре према судији утакмице настављен је и од стране н.н. лица у свлачионици, када је тражено да судија промени свој исказ, што представља додатну присилу на судију. Наведено уједно представља и лошу организацију утакмице, јер се овакве сцене и претње не смеју дешавати - наводи се, између осталог, у одлуци поводом скандала на мечу који су играли дечаци рођени 2009. године.

У овој одлуци се још истиче да је приликом давања исказа тренер Александар Миланов "исказао кајање за учињено дело, уз образложење да је све урадио јер је био изазван од стране судије, али није показао накнадну свест да је демонстрирано понашање неприхватљиво и друштвено осуђујуће, а што би Комесар за дисциплину евентуално могао у узети у обзир приликом одмеравања казне".

- Комсеар је становишта да је Александар Миланов као председник ФК Милано старс, тренер млађих пионира истог клуба, председник ОФТ Гроцка и члан Извршног одбора ОФТ Београд својим чињењем злоупотребио поверење родитеља и тренерске организације, који су му поверили како децу на васпитање и обуку у фудбалском спорту који у себи носи спортску културу и у победи и у поразу, тако и тренерску лиценцу која му омогућава наведено. 

Отежавајућа околност била је што је наведено дело учињено пред малолетном децом и њиховим родитељима, а озбиљност казне је таква како би се "деловало превентивно и на остале спортске раднике, чији циљ би морао бити правилно усмеравање деце и припрема за даљи живот, а никако приказивање најгорег облика насиља према другом лицу".

Одлуку је потписао Комесар за дисципплину ФСБ Милош Врањковић, а против ње незадовољна страна може да уложи жалбу Комисији за жалбе ФСБ у року од 48 сати од датума пријема.

БОНУС ВИДЕО: ТАЈНА НАЈВЕЋЕГ ФУДБАЛСКОГ СТАДИОНА НА СВЕТУ: Ово је листа ТОП 10 „храмова фудбала“

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РАДОЊИЋ И ИЛИЋ ВРАЋАЈУ ТОРИНО НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК? Бикови и мастифи играју на мали број голова

РАДОЊИЋ И ИЛИЋ ВРАЋАЈУ ТОРИНО НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК? "Бикови" и "мастифи" играју на мали број голова

ТОРИНО дочекује Верону у претпоследњој утакмици седмог кола италијанске Серије А. Утакмица је на програму од 18 часова и 30 минута на Олимпијском стадиону у Торину.

02. 10. 2023. у 11:23 >> 11:23

Коментари (0)

НИКОЛА ЈОКИЋ ПРОГОВОРИО О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ! Најпре о Мундобаскету, а онда и главна тема: Олимпијске игре Париз 2024!