"ИМАШ "СТОТКУ" КОД МЕНЕ" Незапамћени скандал потреса српски фудбал! Сукоб судије са помоћником

Novosti online

20. 10. 2022. у 17:57

НАКОН дешавања у Српској лиги, током меча између Михајловца и Рађевца (1:0) подигла се велика прашина, а очекује се и реакција ФС Региона Западне Србије.

ИМАШ СТОТКУ КОД МЕНЕ Незапамћени скандал потреса српски фудбал! Сукоб судије са помоћником

ФОТО: Новости

У ишчекивању коначне одлуке у јавност је доспео исказ помоћног судије Жељка Шолајића., који је објавио "Спорт клуб".

Помоћни судија из Ивањице седам година ради у Српској лиги, а није могао да се не дотакне суђења главног арбитра Николе Петровића уз тврдњу о непристојним радњама. 

У извештају је поменут доручак у Михајловцу "уз инсистирање главног судије Петровића, и састанак са Зораном Широким", бившим судијом у Суперлиги у ери Славише Кокезе.

- У једном тренутку првог полувремена, догађа се школски пример ситуације, где играч домаће екипе касни да одигра лоптом и при томе гази у пределу скочног зглоба гостујућег играча. Ситуација се одвија између главног судије и мене, на комуникацији говорим главном судији: „Прекршај, жути!“, после пар тренутака, не добијајући никакав одговор од њега, понављам: „Гажење, жути картон“. На то главни судија одговара: „Извини, ј*****, сад је касно, већ је изашла лопта у аут“. То ми је у тренутку било чудно, али прихватио сам је као одлуку по овлашћењима главног судије, а ја сам свој део посла урадио, стоји у уводу описа дешавања на утакмици у Михајловцу, из угла Жељка Шолајића.

Сукоб око офсајда

Поменуо је и сукоб са главним судијом око офсајда. Кулминирало је све речима. "Ако ћеш ти да пресуђујеш и офсајде, онда ти ја не требам, изволи ову заставицу, а ја идем кући.“

- У надокнади времена, пред крај утакмице, играчи гостујуће екипе изводе ударац из угла, из одбијене лопте постижу погодак, који судија Петровић поништава. То би био погодак за 1:1 и вероватно коначан резултат утакмице… Питао сам колегу Петровића да ли је сигурно био прекршај, јер га нисам уочио. Одговорио ми је да јесте видео прекршај и да је због тога поништио погодак гостију, објаснио је Шолајић.

Након меча Иваничанин је одбио вечеру са званичним представницима домаћег састава где се поново срео са Зораном Широким.

- Питао је да ли сигурно идем кући због жене и малог детета, што сам навео као разлог. Рекао сам да нисам, поздравио се са колегама и посматрачем, сео у кола и отишао кући, без потребе да се правдам било коме због своје одлуке.

ИМАШ "СТОТКУ" КОД МЕНЕ

Подједнако интересантно било је и после утакмице. После пропуштеног позива, у вечерњим сатима, главни судија Никола Петровић дан касније, био је упоран да добије помоћника.

- Јавио сам се, а он ми се обратио речима: „Е, имаш „стотку“ код мене од јуче“. Не улазећи у то на какву „стотку“ мисли, рекао сам му: „Ту „стотку“ узми лепо и врати онима који су ти дали, или је подели међу колегама, мени је небитно, али је битно да ти који су ти дали, знају да нисам хтео да је прихватим“. После кратког убеђивања, схватио је да то не желим и ту је наша комуникација завршена.

- Нисам хтео да репутацију и каријеру, коју сам толико година градио без мрље, упропасти неко ко нема чојства и вишештва у себи. С друге стране, нема гаранција да је Петровић пренео тамо где треба да новац нисам узео… Озбиљан сам и породичан човек, живим фудбалско суђење у сваком смислу и због тога не могу продати образ ни за какве паре, поручио је помоћни судија Шолајића.

БОНУС ВИДЕО: ПИКСИ, ВИДИМО СЕ, БРАТЕ! Кад Драган Стојковић Пикси дође на меч Радничког из Ниша 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Е, ЗАТО МРЗИМО НОВАКА ЂОКОВИЋА! Аустралија нетремице гледа ову емисију и сада јој све постаје јасно (ВИДЕО)

"Е, ЗАТО МРЗИМО НОВАКА ЂОКОВИЋА!" Аустралија нетремице гледа ову емисију и сада јој све постаје јасно (ВИДЕО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, и то годину дана након што је из Аустралије протеран као криминалац, а не рекордер тамошњег гренд слема. Међутим, остало је и самим Аустралијанцима питање - зашто су толико мрзели Нолета прошлог јануара, па су одговор потражили код стручњака.

06. 02. 2023. у 17:38

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

РАЗВОД МЕРКЕЛОВЕ: Понела је само једну ствар када је отишла