ДОЛАЗИ ДЕБЕЛИ ПИКСИ ДА ТРЧИ... Урнебесна анегдота Хрвата о селектору Србије

Новости онлине

07. 10. 2022. у 13:52

Не постоји ситуација која је са Драганом Стојковићем Пиксијем обична, а чак и када се појаве анегдоте годинама касније, оне су и даље сјајне.

ДОЛАЗИ ДЕБЕЛИ ПИКСИ ДА ТРЧИ... Урнебесна анегдота Хрвата о селектору Србије

Драган Стојковић, Фото Марко Метлаш

О Пиксију из играчких дана причао је хрватски стручњак Боро Приморац, који је са Стојковићем сарађивао у јапанској Нагоји када је био помоћни тренер чувеном Арсену Венгеру.

– Била је срећа имати таквог играча, Пикси је био фантастичан, али се био мало угојио. Пре нас је тренер био Енглез и није га баш стављао у игру, више је користио Гарија Линекера – рекао је Приморац за хрватски Индекс, а потом се дотакао једне анегдоте са припрема.

Тада је хтео да му скине килажу спринтевима, што се Пиксију није свидело.


– Ишли смо на припреме на којима се Пикси појавио с пар кила више. Задао сам му да трчи преко целог терена, а он се бунио да жели да ради с лоптом. Рекао сам му да ћу му дати тренинг с лоптом па сам поставио по једну на оба петерца и рекао му да је шутне када претрчи цео терен. Полудео је и слао нас у неку ствар, али је све добро одрадио и скинуо килограме.

Приморац је потом отишао у Арсенал са Венгером, где је остао скоро две деценије радећи уз њега, али и аса какав је Тијери Анри.

– Венгер га је ставио у прву екипу са 16 и по година и тада ми је рекао да ће бити најбољи играч на свету. Погодио је. Сви нападачи воле себе, па тако и Тијери. Ја бих му ту мало и подилазио, пришао му након неке утакмице па рекао: "А могао је да ти дода лопту Бергкамп, био си сам...". Био је паметан тип играча, невероватно је памтио утакмице до ситних детаља, такав је био и Пикси – закључио је Приморац.

БОНУС ВИДЕО: ПИКСИ, ВИДИМО СЕ, БРАТЕ! Кад Драган Стојковић Пикси дође на меч Радничког из Ниша

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАДАЛ И ФЕДЕРЕР ЧУПАЈУ КОСУ: Новак Ђоковић добио титулу и за Аустралијан опен 2022.

НАДАЛ И ФЕДЕРЕР "ЧУПАЈУ КОСУ": Новак Ђоковић добио "титулу" и за Аустралијан опен 2022.

НОВАК Ђоковић је фантастично одиграо у другој половини 2022. године, освојио и Завршни мастерс турнир у Торину, чиме је на најбољи начин најавио повратак на омиљени гренд слем. А иако је почетак сезоне био драматичан, а за њега и те како трауматичан, стигла је и утешна награда.

07. 12. 2022. у 15:31

Коментари (0)

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен