ВАЗУРА: Печат ЈСД лажиран, то је основ за тужбе

Novosti online

04. 10. 2022. у 00:21

ГОСТ новог, ванредног издања емисије Спортлајт уредника и водитеља Игора Микље био је генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура. Главне теме била су дешавања у ФК Партизан и ЈСД Партизан.

ВАЗУРА: Печат ЈСД лажиран, то је основ за тужбе

FOTO: M. V.

Суштина емисије је тврдња да је печат којим је Остоја Мијаиловић регистровао себе као новог председника ЈСД Партизан нелегалан и да је то утврдио судски вештак. Кривичне пријаве против пет лица су поднете на основу тога.

Вазура је на увид дао графоскоспско вештачење печата ЈСД Партизан. Закључак вештачења је следећи:

- Битно се разликују неспорни отисци печата ЈСД Партизан у односу на спорне отиске печата који се налазе на следећим документима у Агенцији за привредне регистре, у склопу Регистрациона пријава промене података о удружењу, друштву и савезу у области спорта.

а) Записник са ванредне Скупштине ЈСД Партизан одржане 12. 9. 2022. године, са бар кодом АПР-А0 000347 267296

б) Одлуци о разрешењу и именовању заступника удружења, са бар кодом АРП 0 000347 267302

в) Одлуци о именовању лица овлашћеног за заступање, са бар кодом АПР 0 000347 267319

г) Записник са ванредне седнице УО ЈСД Партизан, 13. 9. 2022. са бар кодом АПР 0 000347 267289

д) Регистрационој пријави промене података о удружењу, друштва и савезу у области спорта са бар кодом АПР 0 000347 267272

Дато мишљење се заснива на основу поређење описаних и проверљивих карактеристика спорних и неспорних печата, при чему је као илустративан пример коришћено увећање, по једног спорног и неспорног отиска печата“.

Фото: Притнскрин

Фото: Притнскрин

Фото: Притнскрин

Фото: Притнскрин

Фото: Притнскрин

Фото: Притнскрин

Фото: Притнскрин

Било је речи и о томе да је стадион у Хумској под хипотеком, али уз тврдњу да је Партизан спреман да отплаћује рате кредита подигнутог на основу те хипотеке, као и све рате пореског дуга према држави.

ФК Партизан не признаје никакве одлуке новог ЈСД и сматра да то не може довести до избацивања ФК са стадиона. Потрвдио је Вазура и да је одлука ФК о иступању из ЈСД условна – да ће до ње доћи ако „екипа“ окупљена око нове самопрозване управе ЈСД уђе у фудбалски клуб, онда ФК иступа из ЈСД.

Целу емисију, ако већ не гледате на Спорт Клубу 1, ускоро ћете моћи да пронађете на Јутјуб каналу и на сајту Спорт Клуба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

ИМА ЛИ СРБА? Наш певач у Катару викнуо стихове Гаге Мирковић - каква је реакција уследила (ВИДЕО)