ОВО ЈЕ БРОЈ ЉУДИ КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТ ЗА МУНДИЈАЛ: Ово је права истина, огласио се организатор Светског првенства

Novosti online

01. 10. 2022. у 17:22

БРОЈНЕ су спекулација о томе колики је број погинулих радника током изградње стадиона у Катару током радова на изграњи објеката који ће се користи за Светско првенство у фудбалу током године.

ОВО ЈЕ БРОЈ ЉУДИ КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТ ЗА МУНДИЈАЛ: Ово је права истина, огласио се организатор Светског првенства

Фото: Н.И./ЕПА

Према наводима многих удружења за људска права на хиљаду радника из Азије погинуло је у току изградње "мундијалске" инфраструктуре због изузетно тешких услова за рад.

Репрезентација Данске је из овог разлога одлучика да на Светском првенству носи црне дресове у знак жалости због погинулих радника.

Поводом свега огласио се организатор и оштро демантовао све оптужбе саопштивши да су само тројица радника изгубила живот у току инфраструктурних радова.

"Желимо да оштро демантујемо да су хиљаде људи изгубиле животе радећи у Катару током припрема за Светско првенство. Одбацујемо оптужбе да смо занемаривали сигурност 30.000 радника који су градили стадионе и остале грађевине. Једина истина је да су погинула само три радника. 

Такође, одбацујемо тривијализацију наше истинске посвец́ености заштите здравља и безбедности радника, јер смо у сарадњи са државним властима осигурали побољшане услове живота за њих", наводи се у саопштењу организатора.

Светско првенству у Катару игра се од 20. новембра до 18. децембра.

БОНУС ВИДЕО: ДИБАЛА ГРОЗНИЦА: Спектакуларан дочек за новог фудбалера Роме

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (1)

ИМА ЛИ СРБА? Наш певач у Катару викнуо стихове Гаге Мирковић - каква је реакција уследила (ВИДЕО)