У ЗВЕЗДИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Стиже најмање 11 милиона евра, две утакмице деле црвено-беле од троструко веће зараде

Novosti online

10. 08. 2022. у 09:48

ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде обезбедили су европску јесен елиминацијом јерменског Пјуника, донели су и важне бодове за српски нацонални коефицијент, а што је можда и најбитније обезбедили су богату финансијску инјекцију од пласмана у групну фазу евро-такмичења.

У ЗВЕЗДИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Стиже најмање 11 милиона евра, две утакмице деле црвено-беле од троструко веће зараде

FOTO: FK Crvena zvezda

Од имена тог такмичења, да ли ће то бити Лига шампиона или Лига Европе, зависи и колика ће бити зарада црвено-белих, али већ сада се зна да то неће бити мање од 11 милиона евра.

Толико доноси прескакање препреке зване Пјуник, што је обезбеђено пре осам дана петардом на "Рајку", а потврђено синоћним тријумфом у далеком Јеревану.

Наиме, пласман у плеј-оф Лиге шампиона доноси пет милиона евра, место у жребу за групну фазу Лиге Европе додатних 3,6 милиона евра, а Звезда ће и на основу клупског коефицијента инкасирати 2,5 милиона евра.

Све је то добро, чак и одлично, али пласман у Лигу шампиона доноси знато већи приход - близу 30 милиона евра!

Сам пласман у групу Лиге шампиона доноси 15,6 милиона евра. Осим тога, у елити се свака победа вреднује са 2,8 милиона, а реми са 930.000 евра.

Такође, и ту се добија бонус на основу коефицијента, а Звездин је сада знатно бољи него када је раније играла Лигу шампиона, па тренутно на име тог бонуса може да добије по 1.137.000 евра за свако место које је боља по коефицијенту у односу на остале учеснике.

Уколико уђе у ЛШ, Звезда је тренутно у најгорем случају боља од пет екипа, што значи да би добила бонус у износу од 6.822.000 евра. Ситуација може да се поправи ако испадну Бенфика, Динамо Загреб и Ренџерс, па би Звездин бонус у најбољем случају могао да буде 10.233.000 евра.

Дакле, у најбољем случају, Звезда само од пласмана у групе може да добије 31.533.000 евра.

БОНУС ВИДЕО - Атмосфера на стадиону "Рајко Митић" приликом изласка играча на терен

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом