СТОЛИЦУ НИКО НЕ СМЕЊУЈЕ: "Није било сукоба, имам подршку са хиљаду страна"

М. БЛАЖИЋ

29. 07. 2022. у 09:55

БУРНО је било претходних дана у Хумској после два везана првенствена ремија.

СТОЛИЦУ НИКО НЕ СМЕЊУЈЕ: Није било сукоба, имам подршку са хиљаду страна

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Епилог силних турбуленција је одлазак Ивице Илиева са позиције спортског директора, а већ вечерас (18.55 - Арена 1 премијум) Партизан чека гостовање у Новом Пазару, на којем ништа осим три бода не долази у обзир, како због наставка првенствене трке, тако и због повратка позитивне атмосфере пред излазак на европску сцену, у четвртак на Кипру.

- Концентрација је да се вратимо на прави пут и да се вратимо победама. И они и ми смо у хендикепу, јер се игра без публике. Амбијент у Пазару, без обзира на све, ја много волим, јер је то део Србије који воли фудбал. Веома ми је жао због тога, биће нефудбалски услови. Њихова ситуација на табели је незавидна, али видели смо и на мечу са Чукаричким да заслужују бољу позицију. Ми морамо да имамо дозу респекта, али идемо на победу - истакао је Столица на почетку јучерашњег излагања.

Одмах по завршетку утакмице са ТСЦ, у којем је Партизан деловао немоћно на терену свих 90 минута, почеле су приче о могућој смени шефа струке.

- Не знам ко је почео да ме смењује, напротив, ја добијам велику подршку са хиљаду страна. Доживео сам неке цртеже по фасадама зграда, ја се тако и осећам, није пријатно да имате два ремија и моја осећања као партизановца нису добра због тога. Код нас се траже инстант решења која треба да иду преко реда. Ја верујем само у рад, континуитет и знање, много се промена догодило и сигуран сам да прави партизановци то осећају, а и они који то нису, сигурно знају зашто то раде и пласирају неистине. Наша је жеља да већ у Новом Пазару победом кренемо ка новим циљевима и свему што нас чека.

Имајући у виду да се у бројним тезама везаним за потресе у Хумској помињао сукоб сада већ бившег спортског директора Илиева и Илије Столице, логично питање је стигло везано управо за тај део проблема црно-белих.

- Јасно вам је из саопштења директора да није било никаквог сукоба, то су личне ствари које ја не могу да коментаришем. Није добар тренутак, није једноставан тренутак, али ја морам да поштујем лични став и приватност такве одлуке, а све приче о сукобу, то су спекулације и неистине на свим нивоима. Све што сам успео да чујем су за мене неистине.

Кључну ствар би пред наредне изазове требало да представља реакција играчког кадра, а Столица уверава да на том плану не би требало да буде проблема.

- Енергија коју смо имали на тренинзима нам даје наду да ће бити боље. Партизан и ја не желимо да се бавимо спекулацијама и неистинама поводом одласка Ивице Илиева. Свако од партизановаца је овде добродошао и увек би требало да буде добродошао, све те друге ствари су отишле на другу страну. Важно је да из овога изађемо још јачи, чвршћи, као клуб који може да се носи са притисцима, којих сада има, а за мене је то само једно место, а то је на терену. Играчи су свесни свега, утиче то сигурно на њих, али они су фокусирани и морају да дају максимум, када то урадите, онда не можете да утичете на нешто што није у надлежности играча.

Партизан ће у вечерашњи дуел ући јачи за Љубомира Фејсу, а стратег "ваљка" очекује да реакција екипе на све што се дешавало буде права, победничка.

- Очекујем да не буде проблема против Новог Пазара, мислим да су ствари тим редоследом довођене у ред, али морам да признам да смо у три кола имали два дербија, то су екипе које имају потенцијал. Није било резултатски како смо желели, али Пазар је сада приоритет свих приоритета и желимо да кренемо на прави начин - закључио је Столица. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШОК-МЕЧ ОРЛОВА! Србија и Камерун одиграли утакмицу за памћење, Пиксијеву екипу чека драма на Светском првенству

ШОК-МЕЧ "ОРЛОВА"! Србија и Камерун одиграли утакмицу за памћење, Пиксијеву екипу чека драма на Светском првенству

СРБИЈА и Камерун су приредили драматичан дуел љубитељима фудбала, а наша репрезентација је испустила прилику да дође до прве победе на Светском првенству чији је домаћин Катар: после преокрета, "орлови" су водили са 3:1, али на крају је меч завршен резултатом 3:3.

28. 11. 2022. у 13:00 >> 13:01

Коментари (0)

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ: Меридианбет добитник престиже ЦСР награде Wаннабе магазина