"НИШТА МЕ НЕ МОЖЕ ПРОМЕНИТИ" : Заменик капитена Партизана Слободан Урошевић, за "Новости", о траци, борбености, амбицијама...

М. БЛАЖИЋ

04. 07. 2022. у 22:58

ИМАО је у Партизану неколико периода када је био "ни на небу, ни на земљи", стрпљиво, готово тврдоглаво је крчио пут ка остварењу дечачких снова и сада је свој на своме. Леви бек црно-белих Слободан Урошевић вероватно је и најадекватнији пример како ништа може да постане све уколико се верује и ради поштено у сваком тренутку.

НИШТА МЕ  НЕ МОЖЕ  ПРОМЕНИТИ : Заменик капитена Партизана Слободан Урошевић, за Новости, о траци, борбености, амбицијама...

Фото: М. Вукадиновић

После четири и по године, колико има откако је дрес Напретка заменио Партизановим, сада већ искусни дефанзивац је дочекао да у суботу против Јавора са капитенском траком на руци изведе саиграче на терен. Томе је, додуше, допринела и повреда Саше Здјелара, који ће бити капитен када се буде налазио на терену.


- Велико је задовољство и част бити капитен у свом клубу. Увек сам исти, ништа не може да ме промени или поремети, само сада морам више да пазим на све, потребно је више озбиљности - јасан је Урошевић.

О чињеници да га никада ништа није чекало "на тацни" је много тога написано и испричано, а Слободан нема проблем да увек у глави има подсетник на период када га тренери нису видели ни у једној варијанти.

- Увек сам био на некој раскрсници, да нисам знао да ли сам тамо или вамо. Фудбал је вечита борба, све се промени у трену и са дна стигнеш горе, а исто тако можеш да паднеш. Зато мораш увек да даш максимум и будеш чист према себи и обавезама. Многи су отишли јер нису успели. Не бих се осећао испуњено да нисам дао и покушао све што је до мене. Има много квалитетнијих играча од мене и зато увек морам да будем спреман да ће се променити ситуација, да ћу бити на клупи. Бориш се докле можеш, то је све нормално.
Најдрастичнији пример прецртавања се десио у лето 2018.

- Тада кад је дошао Брежанчић нисам био на мапи. Ту је био и Шеховић, а ја сам прецртан дан пред полазак на припреме, иако сам одиграо све утакмице у финишу сезоне и финале Купа. Сазнао сам то дан пред припреме. Позван сам после практично да попуним број и од тада је све кренуло набоље.

Урошевић је уз Рикарда био најстандарднији и по многим оценама најбољи играч Партизана прошле сезоне.

- Урадили смо много добрих ствари прошле сезоне и на крају нисмо лупили печат са трофејом. Да је било тако, сматрали бисмо је једном од најуспешнијих у историји. Не можемо ништа да променимо, окренути смо новој и не размишљамо више шта је било.
Озбиљне промене у играчком кадру и у стручном штабу, утисак је по виђеном на припремама у Птују, нису оставиле озбиљнији траг на екипу.

- Увек кад се промени неколико играча дође нова енергија. Уклапамо се полако.

Привикавамо се на захтеве новог стручног штаба, другачији је стил. Сад се више базира на поседу, да се из последње линије крене у нападе. Није то само да узмемо лопту и да кружи позади, већ да сачекамо тренутак и ухватимо противничку одбрану на спавању. Две недеље није довољно, али с временом ће све доћи на своје.

Стиже нова сезона са старим циљевима.

- Сви причају, велики је улог, Лига шампиона. Сваки пут улазиш са истим циљем. То су само неки бенефити за финансије, имиџ клуба. Мени лично ништа мање није била важна прошла сезона или она пре ње од ове која следи.

На крају и речи које оправдавају поверење Илије Столице у 28-годишњег дефанзивца.

- Нисам ни размишљао о одласку, јер нигде се не бих осећао овако добро као у Партизану. Уз то сматрам, и да нисам продужио уговор, не би било максимално коректно са моје стране. Кад будем одлазио из Партизана отићи ћу само за нешто што вреди доста - закључио је Урошевић. 


БОНУС ВИДЕО - ТОП 10 НАЈПЛАЋЕНИЈИХ ФУДБАЛЕРА: Колико зарађује Роналдо а колико Меси...
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)