ПРОСИНЕЧКИ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ОЛИМПИЈИ: "С већим лажовима и преварантима никад нисам радио!"

О. М.

02. 07. 2022. у 15:48

ОДГОВОР Роберта Просинечког на жестоке оптужбе челника Олимпије није се дуго чекао.

ПРОСИНЕЧКИ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ОЛИМПИЈИ: С већим лажовима и преварантима никад нисам радио!

Фото: Nebojsa Parausic

Легендарни југословенски и хрватски репрезентативац отишао је са клупе Олимпије након само три месеца, а  поред њега отказ је добио и спортски директор Младен Рудоња. 

- Могли су да кажу да не знам посао, али да нисам био поштен - никако. С већим лажовима и преварантима никад нисам радио, а радио сам с многима. Апсурдно је на какав начин они воде клуб, то ни Алфред Хичкок не би био у стању да направи - почео је Просинечки, па наставио:

- Председник ми је говорио да ће спортски директор отићи и спомињао је неке нове играче. Ја сам га на једном од састанака питао да ли треба помоћ с менаџментом клуба јер оно једноставно није постојало. Они уопште нису свесни шта се у клубу догађа, а немају слуха ни за навијаче. Клуб је назадовао у свим сегментима, укључујући и финансије. Председник клуба је донео папир свима нама да га потпишемо да му буде лакше да макне директора Игора Баришића. Ми смо хтели да потпишемо, али смо онда на дну тог папира видели да, ако он да отказ Баришићу, да и сви ми добијамо отказ. Могао је да дође и само да ми каже да нисам тај и да морам да идем и нема проблема - додао је Роби.

Легендарни Жути је све време у клубу имао подршку навијача, а они су дошли да га подрже и на завршној конференцији.

- Ово је мој клуб, имам прелепе успомене из Олимпије и дошао сам само да помогнем овом клубу. Нисам долазио ја њему, него је он долазио мени и молио ме да дођем. ОК, нису се неке ствари поклопиле и добро. Мене новац уопште није занимао, него сам желео да овом клубу буде боље - закључио је Просинечки, који је у сезони 2002/03 одиграо 23 утакмице за Олимпију и освојио словеначки куп те године са "змајчекима".

Подсетимо, председник клуба из Љубљане Адам Делиус огласио се раније да објасни разлоге раскида сарадње.

- Роберт Просинечки је за 13.00 часова заказао конференцију за новинаре, на којој ће говорити о дешавањима током протеклих неколико недеља. Међутим, пре тога Олимпија жели да изнесе своју страну приче.

Роберт Просинечки је био играч топ класе али данас живи живот какав је имао и раније. Не жели да буде узор играчима и поштује клупску филозофију и вредности.

Након што је клуб обелоданио његов одлазак, појавило се, из сата у сат, много спекулација и коментара.

Оно што нико не зна јесте да је тренерски тим играо карте (скоро сваки дан) до четири ујутру, уз конзумацију алкохола и цигарета током тренинга. Такође, Просинечки је као тренер неодговорно одгађао или чак отказивао тренинге. Тако је отказао тренинг два дана пре краја припрема без консултација са председником или директором клуба.

Из наше перспективе, све ове чињенице биле су довољне да се разиђемо са тренером који овако ради у једном прволигашу. Међутим, желимо да оставимо прошлост иза себе и да гледамо у будућност.

Данас, другог јула, председник клуба Адам Делиус договорио је сарадњу са новим тренером који има довољно искуства у Европи и који је оријентисан на добре ствари. Клуб ће у понедељак ујутру представити јавности новог тренера и његов тим - објавили су Љубљанчани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)