АЛКОХОЛ И КОЦКА УНИШТАВАЈУ КАРИЈЕРУ ПРОСИНЕЧКОГ: Клуб изнео прљав веш, фудбалска легенда у "канџама" порока

Novosti online

02. 07. 2022. у 14:05 >> 14:05

ПОЗНАТА је ствар да бивши фудбалер и стратег Црвене звезде Роберт Просинечки више није тренер НК Олимпије из Љубљане. Међутим данас су процуриле неке интригантне информације које нису биле познате јавности...

АЛКОХОЛ И КОЦКА УНИШТАВАЈУ КАРИЈЕРУ ПРОСИНЕЧКОГ: Клуб изнео прљав веш, фудбалска легенда у канџама порока

Фото: ЕПА

Легендарни југословенски и хрватски репрезентативац отишао је са клупе Олимпије након само три месеца, а  поред њега отказ је добио и спортски директор Младен Рудоња.

Председник тима из Љубљане Адам Делиус објаснио је разлоге раскида сарадње сa Просинечким.

Наиме док се чека да се популарни "Жути" обрати јавности и објасни шта се десило, своју верзију приче изнела је Олимпија. Нису били нимало нежни и сав "прљав веш" изнели су у јавност.

Клупско саопштење преносимо у целости.

- Роберт Просинечки је за 13.00 часова заказао конференцију за новинаре, на којој ће говорити о дешавањима током протеклих неколико недеља. Међутим, пре тога Олимпија жели да изнесе своју страну приче.

Фото: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Роберт Просинечки је био играч топ класе али данас живи живот какав је имао и раније. Не жели да буде узор играчима и поштује клупску филозофију и вредности.

Након што је клуб обелоданио његов одлазак, појавило се, из сата у сат, много спекулација и коментара.

Оно што нико не зна јесте да је тренерски тим играо карте (скоро сваки дан) до четири ујутру, уз конзумацију алкохола и цигарета током тренинга. Такође, Просинечки је као тренер неодговорно одгађао или чак отказивао тренинге. Тако је отказао тренинг два дана пре краја припрема без консултација са председником или директором клуба.

Из наше перспективе, све ове чињенице биле су довољне да се разиђемо са тренером који овако ради у једном прволигашу. Међутим, желимо да оставимо прошлост иза себе и да гледамо у будућност.

Данас, другог јула, председник клуба Адам Делиус договорио је сарадњу са новим тренером који има довољно искуства у Европи и који је оријентисан на добре ствари. Клуб ће у понедељак ујутру представити јавности новог тренера и његов тим - објавили су Љубљанчани.

Просинечки је водио Олимпију у осам утакмица, а остварио је учинак од пет победа, једног реми и два пораза.


БОНУС ВИДЕО: Отворен нови стадион у Крушевцу
 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)